kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ko še Messi ne pomaga: Brazilija povozila Argentino

Deli na:
Ko še Messi ne pomaga: Brazilija povozila Argentino

Foto: Getty Images

Brazilija je v južnoameriških kvalifikacijah za nogometno svetovno prvenstvo 2018 s 3:0 prepričljivo premagala Argentino z Leom Messijem.

Petkratni svetovni prvaki Brazilci so v južnoameriških kvalifikacijah za nogometno svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji pod vodstvom novega selektorja Titeja dosegli še peto zaporedno zmago. Na derbiju vseh derbijev, reprezentančnem superclasicu proti Argentini so v domačem Belo Horizonteju zmagali kar s 3:0. Urugvajci pa so odpravili Ekvador.

Zvezdnik Barcelone Neymar je na stadionu Mineirao, kamor so se Brazilci prvič vrnili po visokem polfinalnem porazu na SP 2014 z 1:7 proti Nemčiji, dosegel svoj 50. zadetek v brazilskem dresu. Med strelce sta se vpisala še Philippe Coutinho in Paulinho.

Brazilci imajo zdaj na vrhu lestvice 24 točk iz 11 tekem, eno več od drugouvrščenih Urugvajcev, ki so tokrat v Montevideu z 2:1 ugnali Ekvadorce, ter šest več od tretjeuvrščenih Kolumbijcev, na četrtem in petem mestu sledita izbrani vrsti Ekvadorja in Čila, ki imata obe po 17 točk. Argentinci so šele na šestem mestu s 16 točkami, le prve štiri reprezentance pa se na SP 2018 uvrstijo neposredno.


"Dotaknili smo se dna, vendar smo še vedno pri življenju. Sami smo krivi za položaj, v katerem smo se znašli. Zavedamo se, da naši navijači od nas pričakujejo več, vendar pa bodo morali biti potrpežljivi z nami," je po visokem porazu v Belo Horizonteju dejal prvi zvezdnik gavčev, Lionel Messi, in dodal: "Na torkovi tekmi proti Kolumbiji bomo morali spremeniti precej stvari v naši igri, če želimo zmagati. Pozitiven rezultat bi lahko povsem spremenil dinamiko naše selekcije."

Argentinski selektor Edgardo Bauza, ki je po dolgem času spet lahko računal na Messija, je dejal: "Ta poraz je težko sprejeti, vendar menim, da si nismo zaslužili tako visokega. Sama tekma je bila namreč precej izenačena, vendar smo jo zapravili z drugim golom."

Dvakratne svetovne prvake, ki so na zadnjih štirih tekmah osvojili vsega dve točki, zdaj v torek čaka odločilna tekma proti Kolumbiji.

Zmagovalci Cope Americe Čilenci, ki so sicer igrali brez poškodovanega Alexisa Sancheza, se lahko zahvalijo le svojemu kapetanu, vratarju Claudiu Bravu, da so osvojili vsaj točko proti Kolumbiji v Barranquilli. Vendar pa se je Bravo poškodoval, tako da je moral v drugem polčasu z igrišča. Paragvaj je v Asuncionu z 1:4 izgubil proti Peruju in si skorajda že zaprl vrata na SP, Venezuela pa je prišla do prve zmage v kvalifikacijah in s 5:0 odpravila Bolivijo, Josef Martinez je k zmagi prispeval hat-trick.