kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ko odidejo inšpektorji, lahko pridejo gostje

Deli na:
Ko odidejo inšpektorji, lahko pridejo gostje

Eco resort pod Veliko planino - Foto: Primož Lavre

Konec dober, vse dobro. Po petih letih pritožb, tožb in inšpekcijskih postopkov z izklopi elektrike v turističnem naselju Slovenija Eco resort hitijo s pripravami na novo sezono.

Samo lani je v Eco resortu letovalo okoli deset tisoč gostov, da bi lahko sprejeli vse, ki si to želijo, zdaj ob češnjevem drevoredu gradijo šest novih premičnih alpskih hišic.

Za to, da je ob vznožju Kamniških Alp nastalo novo turistično naselje s podobnimi alpskimi hiškami kot krasijo bližnjo Veliko planino, je bila odločilna ponudba za nakup nezazidljivega stavbnega zemljišča, namenjenega športu, rekreaciji in turizmu. Matjaž Zorman, lastnik Eco resorta in podjetja Palmieri, je ponudbo sprejel ter za uresničitev svoje podjetniške ideje pridobil gradbeno dovoljenje. Takrat seveda ni slutil, kaj vse se mu bo obetalo v prihodnjih petih letih do danes.

Zakaj so bili med gradnjo novega kamniškega turističnega bisera, vsi navdušeni, tudi tedanji kamniški župan Marjan Šarec, ko pa je Zorman začel sejati travico, so se površine nenadoma spremenile v kmetijske?



Kdo je inšpektorju, ki je izvajal »nezakonite igrice z odklopom elektrike kljub moratoriju na izvršbe, postal »prijatelj v postopku«?

Kako to, da se je Matjaž Zorman sploh odločil za tako velikopotezen projekt, za kar je potrebno imeti dovolj denarja? Kaj vse je ponujeno v resortu in po kakšni ceni?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24