Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kljub olimpijskim medaljam so novinarji spregledali Tino Maze

Deli na:
Kljub olimpijskim medaljam so novinarji spregledali Tino Maze

Foto: Reuters

Mednarodno združenje športnih novinarjev (Aips) bo tudi letos razglasilo najboljša športnika iztekajočega se leta, vendar pa vsaj ženski del kandidatk za naslov ne navdušuje ljubiteljev športa v Sloveniji. V ožjem izboru ni dvakratne olimpijske šampionke Tine Maze.

Mazejevi, slovenski športnici leta, je v Sočiju, vsaj kar zadeva alpsko smučanje, uspel redek podvig, saj je bila kot edina alpska smučarka dvakrat zlata, zlati olimpijski kolajni pa je osvojila v smuku ter veleslalomu.

Mazejeva je imela za uvrstitev v ožji izbor pri alpskih smučarkah hudo konkurenco. Pri tehtanju, katera športnica si bolj zasluži uvrstitev v ožji izbor kandidatk za naslov športnice leta, so pri združenju Aips tehtnico na področju panoge za alpsko smučanje nagnili v prid avstrijske alpske smučarke Anne Fenninger, ki je v Sočiju osvojila dve kolajni, zlato v superveleslalomu in srebrno v veleslalomu, sezono pa je sklenila kot zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučark.

Na seznamu za naslov naj športnice leta 2014 po izboru združenja športnih novinarjev Aips so še novozelandska atletinja Valerie Adams, norveška šampionka v smučarskem teku Marit Björgen, beloruska biatlonka Darja Domračeva, avstralska kanuistka Jessica Fox, madžarska plavalka Katinka Hosszu, kenijska dolgoprogašica Florence Kiplagat, ameriška plavalka Katie Ledecky, španska badmintonistka Carolina Marin, pakistanska igralka kriketa Sana Mir in ameriška tenisačica Serena Williams.