GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kline po včerajšnjem petem mestu danes še četrti v smuku

Deli na:
Kline po včerajšnjem petem mestu danes še četrti v smuku

Foto: Getty Images

Boštjan Kline je petemu mestu na včerajšnjem superveleslalomu je danes na smuku za svetovni pokal v Val d'Iseru dodal še eno uvrstitev tik pod stopničkami.

Mariborčan je vpisal četrti čas ter ga ubranil do konca tekme. Drugo zmago po vrsti je vpisal Norvežan Kjetil Jansrud ter se zavihtel na vrh skupnega seštevka.

Prvi Slovenec na startu je nosil številko 8. Kline se je pogumno podal na progo O.K., poimenovano po slovitem dvojcu Oreiller-Killy. V zgornjem delu je zgolj za desetinko zaostal za vodilnim, ob četrtem merjenju vmesnega časa je bil od vodilnega celo za stotinko hitrejši. Nato pa je sledil del, v katerem je zapravil stopničke in si nabral zaostanek šest desetink. Ob prihodu v cilj je zaostal 64 stotink sekunde za četrti čas in novo vrhunsko uvrstitev.

Kline je s četrtim mestom vpisal drugo najboljšo smukaško uvrstitev v svetovnem pokalu, potem ko je bil 30. januarja letos drugi na smuku v Garmisch-Partenkirchnu. V Val d'Iseru, ki je moško karavano nazadnje gostil pred devetimi leti, je še drugič po vrsti pristal tik pod stopničkami. Od tretjega mesta ga je ločilo 31 stotink sekunde. V petek je na superveleslalomu za stopničkami zaostal zgolj štiri stotinke sekunde, a s petim mestom vpisal drugo najboljšo uvrstitev v tej disciplini v karieri, potem ko je bil 27. februarja letos drugi na superveleslalomu v Hinterstoderju.

Ob Klinetu so bili na startu še trije Slovenci, ki pa so znova ostali brez uvrstitve v prvi trideseterici. Martin Čater (32., +2,56), Klemen Kosi (46., +3,89) in Andrej Šporn (51., +4,52) so bili prepočasni za točke. Naslednji smuk bo v Val Gardeni, kjer je snežna kontrola organizatorjem prav danes prižgala zeleno luč za izvedbo tekmovanja 16. in 17. decembra v superveleslalomu in smuku.

Sijajno formo na začetku sezone kaže Kjetil Jansrud. Norvežan, ki je zmagal v petek na superveleslalomu, je na smuku s prednostjo 81 stotink sekunde kot tretji na startu prevzel vodstvo od takrat vodilnega Francoza Adriena Theauxja in ga ubranil do konca.



Naslednji Norvežan na startu Aksel Lund Svindal, startal je kot peti, je v cilj prišel na drugem mestu, za Jansrudom je zaostal 33 stotink sekunde. Lani najboljši smukač v svetovnem pokalu Peter Fill (+0,26) je s startno številko 7 izrinil Svindala in ga potisnil na tretje mesto, od Svindala, ki je na superveleslalomu zaostal le za Jansrudom, je bil hitrejši sedem stotink sekunde.

Norvežan se je z dvojčkoma zmag v Val d'Iseru in osvojenimi 200 točkami na vrhu razvrstitve v skupnem seštevku svetovnega pokala povsem izenačil z Avstrijcem Marcelom Hirscherjem, ki v smuku ne tekmuje. Na tretjem mesto skupno je po novem povratnik po poškodbi Norvežan Svindal.

Za edine slovenske točke v moški konkurenci sta na uvodnih štirih tekmah poskrbela Kline, ki ima 95 točk in je skupno deveti, ter Žan Kranjec, ki je s 50 točkami 15. skupno.

S preizkušnjami v Val d'Iseru se je sezona začela tudi za specialiste v hitrih disciplinah. Te bi sicer morale biti onstran Atlantika, a so tekme zaradi pomanjkanja snega v ameriškem Beaver Creeku odpadle, prevzel jih je Val d'Isere. Za moške tekme v kanadskem Lake Louisu še niso našli ustrezne zamenjave.

V središču Savojskih Alp bo v nedeljo na sporedu še moški veleslalom, z Žanom Kranjcem, izvrstnim četrtim na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, na startu.