mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Klavrn konec Messijeve ere v Parizu? Brez dovoljenja PSG odpotoval v Savdsko Arabijo, prišla je kazen

Deli na:
Klavrn konec Messijeve ere v Parizu? Brez dovoljenja PSG odpotoval v Savdsko Arabijo, prišla je kazen

Foto: Profimedia

Paris Saint-Germain je za dva tedna suspendiral Lionela Messija, ker je brez dovoljenja kluba odpotoval v Savdsko Arabijo, poročajo francoski mediji. Športni časnik L'Equipe je ob tem danes zapisal, da je argentinski nogometni superzvezdnik na izhodnih vratih. Klub naj bi namreč sprejel odločitev, da mu ne podaljša pogodbe.

Svetovni prvak je še v nedeljo sodeloval pri domačem porazu proti Lorientu (1:3), nato pa odpotoval v državo, za katero opravlja vlogo ambasadorja in zato prejme lepe denarce. A za pot ni imel dovoljenja kluba.

Kot je zapisal L'Equipe, je trener PSG Christophe Galtier igralcem napovedal, da bodo v primeru zmage proti Lorientu imeli dva prosta dneva, v primeru poraza pa bodo morali trenirati v ponedeljek.

Messi naj bi na klub pred tekmo naslovil prošnjo za odsotnost, ta pa mu je odgovoril, da lahko odpotuje, če ekipa v nedeljo osvoji vsaj točko. Argentinec je po porazu nato vseeno odpotoval v Savdsko Arabijo, Paris Saint-Germain pa se je po poročanju L'Equipe odzval z dvotedensko kaznijo.

Športni časnik je sicer že pred mesecem dni vznemiril nogometno javnost z ugibanji, da Messi ne bo podaljšal sodelovanja s pariškim klubom. Po zadnjem zapletu pa danes poroča, da se je klub že odločil za zaključek sodelovanja po koncu sezone.



PSG naj bi sicer sprva iskal pot za nadaljevanje sodelovanja, a bi ob tem zaradi potreb po zmanjšanju plačne mase Messiju bržkone moral predlagati znižanje plače. Kot kaže pa so po zadnjih dogodkih možnosti za nadaljevanje sodelovanja izpuhtele.

Pred poletnim prestopnim rokom je tako pričakovati poplavo ugibanj o naslednjem delodajalcu 35-letnega Argentinca. V zadnjem času se je med možnimi snubci pojavilo tudi ime Messijevega prvega kluba, Barcelone.

Messi bo zaradi suspenza moral izpustiti tekmi francoske lige proti Troyesu in Ajacciu. Pariški klub ima nato na sporedu še tri tekme do konca sezone.

Kljub bledim predstavam v zadnjem času je PSG še naprej trdno v vodstvu prvenstva. S 75 točkami ima pet točk prednosti pred drugouvrščenim Marseillom in šest pred tretjeuvrščenim Lensom.