favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kitajci podirajo rekorde: Carlosu Tevezu 40 milijonov evrov na sezono

Deli na:
Kitajci podirajo rekorde: Carlosu Tevezu 40 milijonov evrov na sezono

Foto: Getty Images

Carlos Tevez bo na Kitajskem v dveh sezonah zaslužil 84 milijonov dolarjev.

Nekdanji nogometaš evropskih velikanov Manchester Uniteda, Manchester Cityja in Juventusa, Argentinec Carlos Tevez, ki je nazadnje igral za Boca Juniors, se za bajno vsoto seli na Kitajsko. Tevez je podpisal pogodbo s klubom Shenhua iz Šanghaja, ki mu bo prinesla vrtoglavih 40 milijonov evrov plače na sezono, so potrdili pri kitajskem klubu.

Dvaintridesetletni argentinski reprezentant, ki je na zadnje igral v domovini pri Boca Juniors iz Buenos Airesa, naj bi izjemno pripomogel izboljšati prvo linijo ekipe, so pri moštvu Shenhua zapisali na Twitterju.

"V klubu se veselimo, da nam bo Tevez pomagal s svojimi izjemnimi napadalnimi sposobnostmi tako na domačih tekmah kot v azijski ligi in veliko pripomogel k temu, da bodo nogometne tekme našega kluba še bolj razburljive za naše navijače," so še sporočili iz kitajskega kluba in Teveza označili za "najboljšega napadalca v zgodovini argentinskega nogometa".

Tevez bo na Kitajskem v dveh sezonah zaslužil 84 milijonov dolarjev (približno 80 milijonov evrov), kar je 20-krat več, kot je služil pri Boci. Ta se je Tevezu, ki je na 56 tekmah dosegel 25 golov, vključno z dvojčkom na superclasicu proti River Platu v začetku meseca, ki ga je Boca dobila s 4:2, že zahvalila za sodelovanje in mu zaželela srečo na Kitajskem.



Potem ko bo opravil zdravniški pregled se bo Tevez pridružil soigralcem na otoku Okinawa, kjer je moštvo, katerega trener je Urugvajec Gus Poyet, do konca januarja na pripravah.

Če je poročanje argentinskih in kitajskih medijev pravilno, bo Tevez z 42 milijoni dolarjev na sezono brez dvoma postal najbolje plačani nogometaš na svetu in bo prehitel tudi najbolje plačano trojico na svetu zdaj; nogometaša Reala Cristiana Ronalda in Garetha Bala ter zvezdnika Barcelone Lionela Messija.

Tevez je še zadnji v nizu mednarodnih nogometnih zvezd, ki so jih na Kitajsko zvabile ogromne vsote denarja. Minuli konec tedna se je mestnemu tekmecu Shenhuaja, klubu SIPG za 73 milijonov dolarjev pridružil Chelseajev Brazilec Oscar.

Klubi kitajske superlige so letos še pred Oscarjem za okrepitve namenili 400 milijonov dolarjev, saj si želi predsednik kitajske nogometne zveze Xi Jinping Kitajsko spremeniti v nogometno velesilo.