ženska Dobra karma

Bila bi milijonarka, če bi za ta stavek vsakič ...

doris Zorman Svet24.si

33-letna Doris je izginila!

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Orban je na cilju, kdaj bo Janša?

jelena karleuša Odkrito.si

Jelena Karleuša - Jo je mož res surovo pretepel?!

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

Magazin

Kevin Costner danes praznuje 60. rojstni dan

Deli na:
Kevin Costner danes praznuje 60. rojstni dan

Foto: Reuters

Na današnji dan se je pred 60 leti v Lynwoodu v ameriški zvezni državi Kalifornija rodil igralec, pevec, producent in filmski režiser Kevin Costner. Dvakratni oskarjevec, prejemnik treh zlatih globusov ter številnih drugih nagrad, je nastopil v filmih Nedotakljivi, Robin Hood - Princ tatov in Poštar.

Študent marketinga in financ se je kot igralec prvič preizkusil v gledališču. Po nekaj neuspelih poskusih je zaslovel z vlogo v vesternu Silverado leta 1985. Uspehi so se začeli vrstiti, ko je leta 1989 ustanovil producentsko podjetje in leto kasneje dosegel mednarodni uspeh kot režiser filma Pleše z volkovi. V njem je nastopil tudi v glavni vlogi poročnika Johna J. Dunbara.

Za film Pleše z volkovi je Costner leta 1991 prejel oskarja za režijo in najboljši film. Film je pobral skupno sedem oskarjev ter več drugih nagrad in sodi med najuspešnejše ameriške kinematografske stvaritve.

Med filmi, v katerih je še nastopil, so JFK, Jekleni mož, Ljubezen v steklenički in Spopad na zahodu. Nazadnje je Costner zaigral v športni drami McFarland, USA (McFarland, ZDA) ter akcijski kriminalki Criminal (Zločinec), ki letos prihajata v kinematografe.

Leta 2005 se je Costner poleg igralske kariere posvetil tudi svoji strasti do glasbe. K temu ga je spodbudila žena Christine, zaradi katere je začel sodelovanje z Johnom Coinmanom. S skupino Modern West so leta 2008 izdali prvi album z naslovom Untold Truths. Od tedaj sta izšla še dva albuma Turn It On in From Where I Stand. V minulih letih je band nastopil po vsem svetu.

Vedno sem menil, da mi glasba lahko nudi močnejše in intimnejše doživetje od filma, je Costner zapisal na spletni strani skupine Modern West.

loading...
Loading...