alfi-nipič Svet24.si

Alfi Nipič: »Nisem bil prepričan, da bom sploh ...

meteor Svet24.si

Meteor preletel Kip svobode v New Yorku

Gasilci PGD Prevalje Necenzurirano

Zlorabe ali napake: zakaj so gasilska društva ...

uber ss Reporter.si

Kako sta Nika Kovač in Golobova koalicija ...

messi gleženj 1 Ekipa24.si

Pogled na Messijev gleženj je šokiral vse, zdaj ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

luka doncic reklama Ekipa24.si

Vsi govorijo o Dončićevem izboru pesmi v kultni ...

Magazin

Kek po porazu brutalno iskreno o igri Slovenije: "za v pozabo"

Deli na:
Kek po porazu brutalno iskreno o igri Slovenije: "za v pozabo"

Foto: Martin Metelko

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu na Danskem z 1:2 na predzadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 poudaril, da je domača ekipa zasluženo zmagala, sami pa da bodo tekmo poskusili čim prej pozabiti ter se pripraviti na ponedeljkov obračun v Stožicah, kjer morajo osvojiti vsaj točko.

"Čestitam Dancem za zasluženo uvrstitev na EP. Tekma je pokazala, kako težko je igrati na Parknu, kako širok kader ima Danska. Danes je bila zasluženo boljša. Za nas pa tekma za v pozabo, zdaj se moramo čim bolje pripraviti na ponedeljkovo tekmo s Kazahstanom," je na novinarski konferenci po tekmo v Koebenhavnu dejal Kek.

Priznal je, da je po drugem golu misel deloma že stekla proti ponedeljku. "Jasno je bilo, da je drugi gol vse skupaj usmeril. Po prvem golu smo se še vrnili, imeli nek načrt, po drugem zadetku, ko pri sebi veš, da moraš dati dva za preobrat, pa se je videlo, da nekateri padajo, tudi Erik Janža in Timi Max Elšnik, zato so bile nekatere odločitve logične. Ne zaradi tega, da bi razmišljali o Kazahstanu, ritem je bil pač prehud," je pojasnil selektor, ki je ocenil, da ne bi bilo smotrno tvegati od začetka z nekoliko načetima Andražem Šporarjem in Petrom Stojanovićem.

"Zdaj nas čaka nova težka tekma, ki odloča o vsem. Ob tem tudi mi še vedno samo odločamo o sebi in prepričan sem, da bo takrat drugačna tekma, tudi tekmec ne bo na taki ravni, kot je bila danes Danska. Tej še enkrat čestitam, mi pa se gremo domov pripravit na tekmo, ki smo jo čakali leta in leta," je še povedal Kek.