Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kapetan evropskih prvakov Goran Dragić je ime leta na Valu 202

Deli na:
Kapetan evropskih prvakov Goran Dragić je ime leta na Valu 202

Foto: Fiba

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je na slovesni razglasitvi v Centru urbane kulture Kino Šiška postal ime leta 2017 na Valu 202.

Dragić je reprezentanco popeljal do zmage na evropskem prvenstvu in bil najboljši igralec eurobasketa v Istanbulu.

"Podaril nam je trenutek, na kakršnega so čakale generacije, trenutek ponosa ob slovenski zastavi. Poosebil je vrhunskost, ohranil pa dostopnost in izjemen občutek za ekipo, za kolege, za ljudi. Prvi med zmagovalci, ki so zaslužni, da september ni bil le še en september, ampak 17. september 2017! Dan, ko je Slovenija prvič v svoji zgodovini stopila na evropski košarkarski prestol. Najboljši igralec, pravi kapitan, veliki kapetan!" je ob razglasitvi povedal odgovorni urednik Vala 202, Mirko Štular.


Ker Goran Dragić košarkarske uspehe trenutno žanje v tujini, je nagrado, mozaik Janeza Mučiča, v njegovem imenu prevzel selektor moške članske košarkarske reprezentance Rado Trifunović.

Poslušalci so vse leto izbrali posameznike, ki so s svojo humanitarnostjo, inovativnostjo, športnimi presežki in dobro voljo navdihovali v 2017. Med 172 posamezniki, ki so izstopali, so poslušalci izbrali 12 tistih, ki so postali ime meseca. Ime leta na Valu 202 pa izberejo finalisti, pri čemer ne morejo glasovati sami zase.

Tudi letos se je na sprejemu pred prireditvijo nominirancem in tistim, ki sodelujejo pri projektu Botrstvo, pridružil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Režiser prireditve je bil Nejc Levstik, portrete nominirancev in grafično podobo prireditve je oblikoval Maj Valerij, video posnetke o najpomembnejših projektih, ki jih je v letošnjem letu kreiral Val 202, sta posnela Gašper Andrinek in Jan Grilc, ostale video posnetke je posnela ekipa Vala 202.