5e9d33b68d7cedf47d21454a0eba9337 Svet24.si

Letni dodatek bo večina upokojencev prejela ...

kača, plaža Svet24.si

Šok, kopalko na splitski plaži v nogo šavsnila ...

polerert7678 Necenzurirano

Zakaj Nina Krajnik ne mara "levih privatizerjev"

janez jansa dz1 Reporter.si

Janši ne diši biti poslanec: v DZ dobil ...

dragic Ekipa24.si

Dragić spet kapetan, toda ... Pred vrnitvijo tega...

nikolina tutić poroka Njena.si

Nikolinin mož ima dva otroka z drugo tekmovalko

jumbo visma roglic Ekipa24.si

Joj, samo tega ne ... Tik pred Tourom iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kaos v Parizu: policija s solzivcem nad navijače, aretiranih 68 oseb (VIDEO)

Deli na:
Kaos v Parizu: policija s solzivcem nad navijače, aretiranih 68 oseb (VIDEO)

Policist se s solzivcem izživlja nad navijačem - Foto: Twitter

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sinočnji kaos pri vstopu na stadion Stade de France v Parizu za finale lige prvakov med Liverpoolom in Real Madridom (0:1) pojasnila z velikim številom navijačev brez veljavnih vstopnic. Francoska policija je medtem v prvem odzivu sporočila, da je aretirala 68 oseb, 238 je bilo v neredih lažje poškodovanih.

Sinočnji finale lige prvakov v Parizu, ki se je končal z zmago Reala z 1:0, se je začel z več kot polurno zamudo. Organizatorji so sprva na semaforju kot razlog za zamudo navedli varnostne razloge, nato pa je bilo rečeno, da gre za "prepozen prihod navijačev".

To je razjezilo številne privržence Liverpoola, ki so na družbenih omrežjih poročali, da so pred stadionom čakali več ur. Posnetki prikazujejo včasih kaotične prizore na vhodih in dolge čakalne vrste okoli arene, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Uefa je nato kot uraden razlog za zamudo navedla, da je na tisoče navijačev želelo vstopiti na stadion s ponarejenimi vstopnicami.

To je povzročilo zastoje pri vstopu na stadion, zato je Uefa prestavila začetek finala, da bi si tekmo lahko ogledalo čim več navijačev z veljavnimi vstopnicami, so sporočili iz Uefe.

Policija je uporabila solzivec, so še sporočili iz Uefe in izrazili sočutje do tistih, ki so jih prizadeli incidenti, ter napovedala, da bo sodelovala s francosko policijo in francosko nogometno zvezo.

Pariška policija je takoj po tekmi v prvi bilanci sporočila, da je zabeležila 68 aretacij in 238 poškodovanih okoli finala lige prvakov.

Ob 1.20 zjutraj je policija objavila, da je bilo pred, med in po zmagi Real Madrida nad Liverpoolom z 1:0 aretiranih 68 ljudi. Poškodbe so bile "lažje narave", oskrba je potekala na kraju samem.

Za zdaj ni znano, koliko je bilo poškodovanih zaradi velikih težav pri vstopu na stadion in uporabe solzivca na vhodu.