stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kako izbrati prave copate za vaša stopala? Preverite tri nasvete za moške!

Deli na:
Kako izbrati prave copate za vaša stopala? Preverite tri nasvete za moške!

Poskrbite, da bodo vaša stopala na suhem in toplem s pravo izbiro copat.

Čeprav velja, da so pripadnice nežnejšega spola bolj podvržene hladnim stopalom, pa tudi moški nikakor niso imuni na mraz. Približujejo se nam hladni in mokri meseci, ko je še posebej pomembno, da so vaša stopala na suhem in toplem skozi ves dan. Pri tem pa morate biti pozorni tako na obutev, ki jo nosite doma in onkraj štirih sten.

Izberite podložene copate za hladne dni

Zimski dnevi so zaznamovani s hladnim vremenom, zato je še posebej pomembno, da poskrbite za toplo in suho obutev ter oblačila. Obutev ima pri tem karseda pomembno vlogo, saj velja, da vas bo v primeru, da boste imeli hladna stopala, zeblo po vsem telesu. Zaradi premočenih in hladnih nog vas lahko tako zebe skozi ves dan, kar se lahko kaj kmalu konča s prehladi, vnetji in še kakšnimi drugimi neprijetnimi posledicami. V kolikor se odločate za nakup moških copat, pobrskajte po bogati ponudbi spletne trgovine Answear. Izbirate lahko med različnimi modeli, slogi in vzorci, zagotovo boste našli pravšnji par zase. Izberete lahko klasične moške copate v elegantnih enobarvnih odtenkih, morda izberete hudomušne copate s pisanimi motivi in vzorci, ali pa se odločite za natikače. V primeru, da ste nekoliko bolj zmrzljive narave, izberite copate s toplo podlogo, ali pa copate, ki jih lahko povlečete prek stopal vse do gležnjev.

Zakaj je pomembno, da copati dihajo?

Kot velja za čevlje, je priporočljivo, da tudi vaši copati dihajo, kar pa nikakor ni samoumevno. V primeru, da ste tudi sicer podvrženi hladnim in vlažnim stopalom, izberite copate iz naravnih materialov, kot je usnje in volnen zgornji del. V usnjenih copatih bodo vaša stopala dihala, hkrati pa boste poskrbeli za prijeten občutek med nošenjem. Copati iz naravnih materialov so sicer tudi preprosti za nego, klub nekoliko višjemu znesku, ki ga boste morali odšteti ob nakupu, pa veljajo za nakup, ki vam bo služil daljše časovno obdobje. Odlična izbira za topla stopala so tudi podloženi copati z ovčjim krznom, ki jih pravzaprav lahko nosite vse leto. Pozimi namreč krzno skrbi za toploto, poleti pa vam bo v copatih iz ovčjega krzna prijetno hladno.

Natikači za doma? Zakaj pa ne

Preverite tudi, da boste izbrali copate z debelejšim gumijastim podplatom, saj boste le tako poskrbeli, da vam ne bo drselo in bodo vaša stopala na suhem in toplem. Izberete lahko tudi modele copat prepoznavnih blagovnih znamk. Preden se odločite za nakup, preverite velikost copat. V primeru, da izbirate podložene copate, v tabeli velikosti natančno preverite dolžino copat in zberite nekoliko večjo številko, saj boste vanje najverjetneje nosili tudi nogavice. Če ste zaprisežen športni tip, je prav, da se tako počutite tudi med štirimi stenami. Izbirate lahko med pestro izbiro natikačev za hladno in toplejše vreme. Odločite se lahko tudi za natikače s toplo podlogo iz umetnega krzna, v katerih vam bo toplo tudi ob zimskem mrazu in deževju. Pravi recept za kljubovanje mrazu in deževju pa se tako skriva tudi v ustrezni izbiri vrhnjega oblačila. V ponudbi spletne trgovine Answear so številni modeli moških jaken (https://answear.si/k/moski/oblacila/jakne), tako prehodne jakne, plašči, zimske puhovke in športne jakne, ki jih boste lahko dopolnili s svojo preostalo garderobo in tako popestrili imidž.