favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kablom bo odklenkalo: Ikea bo v pohištvo vgrajevala brezžične polnilce

Deli na:
Kablom bo odklenkalo: Ikea bo v pohištvo vgrajevala brezžične polnilce

Foto: Reuters

Švedska Ikea je predstavila novo kolekcijo pohištva z vgrajeno tehnologijo brezžičnega polnjenja Qi. Uporabniki mobilnih naprav, združljivih s tem standardom, bodo lahko svoje telefone in tablice polnili kar na Ikeinih nočnih omaricah, mizah in svetilkah.

"Ljudje sovražijo zmedo s kabli. Skrbi jih, da ne bodo našli napajalnika in ostali brez energije," je v sporočilu za javnost zapisala vodja poslovanja za področje luči in brezžično napajanje v družbi Ikea Jeanette Skjelmose. Kolekcija Home Spot bo v Evropi in ZDA na voljo aprila, kasneje pa bodo prodajo razširili še na ostale države.

"Gre za zelo zgoden korak v smeri združevanja pohištva in brezžične tehnologije. Prepričan pa sem, da bodo tudi drugi proizvajalci pohištva zgrabili priložnost," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal analitik Jeff Kagan.

Ikeina napoved sovpada s predstavitvijo Samsungovih najnovejših paradnih mobilnikov Samsung Galaxy S6 in Galaxy S6 Edge, ki prav tako podpirata tehnologijo Qi.

"Mobilne naprave so postale del naših življenj, zato bo možnost, da združimo brezžičen proces napajanja z Ikeinim pohištvom, ljudem omogočila še več uživanja ob udobnejši in priročnejši uporabi pametnega telefona kot kdaj koli prej," so zapisali v Samsungu.

O brezžičnih tehnologijah za polnjenje mobilnih naprav je govora že kar nekaj časa, a proizvajalci se še niso dogovorili o uporabi enotnega standarda.

Standard Qi sicer v principu podpirajo številni proizvajalci mobilnih naprav, med drugim Samsung, Motorola, HTC, Sony in LG.