Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Junakinja: Tini Šutej so morali šivati roko, a vseeno je osvojila bron!

Deli na:
Junakinja: Tini Šutej so morali šivati roko, a vseeno je osvojila bron!

Tina Šutej - Foto: Facebook/AZS

Tina Šutej je kljub poškodbi na evropskem prvenstvu v atletiki v Münchnu v finalu skoka s palico osvojila bronasto medaljo. Na ogrevanju si je s konico na obutvi poškodovala dlan na odrivni desni roki in je morala po tekmi na šivanje.

"Ves čas med tekmo sem razmišljala o zlati medalji, sedaj se veselim bronaste. S podplatom sprintarice sem pred tekmo podrsala po dlani in sem s konico odprla stranski del dlani. Ni lepo videti, moram po tekmi na šivanje. Peklo me je in bolelo, malo sem bila v šoku, a sem se kar dobro osredotočila na nastop," je povedala Šutejeva.

Dolgo je delila prvo mesto, na koncu bo jutri stopila na tretjo stopničko zmagovalnega odra. "Zelo sem zadovoljna, da sem prišla do brona. Če bi bila rana nekaj centimetrov proti sredini dlani ne bi mogla skakati in bi morala takoj na urgenco. Pokazala sem najboljše skoke letos, mogoče mi je zmanjkalo nekaj odstotkov osredotočenosti, ki sem jih izgubila na ogrevanju zaradi poškodbe."

Niti trenutek ni podvomila vase in si je ves čas želela tekmovati. "Zdravniška ekipa me je potem, ko so dejali, da mi ne morejo speti rane, predlagala, da grem na urgenco. To sem zavrnila in rekla, da moram nastopiti. Rano si oskrbeli in nanjo dali obliže in 'stripe'. Tudi med tekmo so mi morali dvakrat ali trikrat pomagati."


Ni se izmikala pred dejstvom, da je bila v vlogi favoritinje za najvišja mesta. "Vedela sem, da sem dobro pripravljena, tako fizično kot psihično, zato nisem želela izpustiti te priložnosti."

Na 4,80 m ji je malo zmanjkalo, da bi bila uspešna v tretjem skoku in ostala v boju še za kaj več od brona. "Trener Milan Kranjc mi je že prej rekel, da bi morala preiti na tršo palico za bolj zanesljive skoke na končnih višinah. A sem s to palico letos tekmovala le enkrat. Po vsem, kar se je zgodilo pred tekmo, nisem bila prepričana vase, da bi lahko z njo dobro skakala."

Po tekmi ni bila zadovoljna le s tem, da bo morala zaradi poškodbe in šivanja dlani izpustiti naslednjo tekmo. "Bom pa lahko nastopila na finalu diamantne lige, kjer je moj cilj, da osvojim diamantni pokal v skoku s palico," se je v zaključek sezone ozrla Tina Šutej.