Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Junaki, ki so preprečili teroristični napad na vlaku, bodo igrali v fimu Clinta Eastwooda

Deli na:
Junaki, ki so preprečili teroristični napad na vlaku, bodo igrali v fimu Clinta Eastwooda

Anthony Sadler, Alek Skarlatos in Spencer Stone - Foto: Profimedia

Igralec in režiser Clint Eastwood bo režiral film The 15:17 to Paris po zgodbi treh Američanov, ki so leta 2015 na vlaku, namenjenem v Pariz, uspeli preprečiti teroristični napad.

V filmu bodo po zadnjih informacijah sami sebe zaigrali kar resnični junaki Anthony Sadler, Alek Skarlatos in Spencer Stone, poroča britanski BBC.

Eastwoodov najnovejši film bo nastal po knjigi The 15:17 to Paris: The True Story Of A Terrorist, A Train, And Three American Heroes, ki so jo po dogodku trije junaki napisali z novinarjem Jeffreyjem E. Sternom. Za dejanje so trije Američani prejeli častni znak francoske legije časti, režiser jim je lani izročil nagrado za junaštvo, v Beli hiši pa jih je sprejel tudi nekdanji ameriški predsednik Barack Obama.

Terorist maroške narodnosti Ayoub El Khazzani, ki naju bi bil povezan z Islamsko državo, se je 21. avgusta 2015 v Bruslju vkrcal na vlak za Pariz. Bil je oborožen s kalašnikovim, pištolo, olfa nožem ter dovolj streliva, da bi ubil vse potnike na vlaku. Smuknil je v toaleto, kjer je napolnil orožje.



El Khazzani je nato ustrelil in resno ranil enega od potnikov, nato pa so ga ustavili trije prijatelji na popotovanju - pripadnik ameriških zračnih sil Spencer Stone, predstavnik oregonske nacionalne straže Alek Skarlatos ter študent Univerze v Kaliforniji Anthony Sadler. Če prijatelji ne bi izvedli svojega junaškega dejanja, bi lahko v morilskem pohodu umrlo do 500 ljudi.

Poleg Sadlerja, Skarlatosa in Stona bo režiser angažiral tudi tri igralce, ki bodo upodobili trojico v mladih letih, saj bo film osredotočen na njihovo dolgoletno prijateljstvo. Eastwood bo z novo produkcijo nadaljeval svoj sklop filmov, v katerih podaja resnične zgodbe o junaštvu, kot sta Ostrostrelec (2014) in Sully (2016).

Resnični junaki so se sicer že pojavili v filmih, ki so jih navdahnile njihove zgodbe. V filmu Junaško dejanje v režiji Scotta Waugha in Mika McCoyja so denimo nastopili pripadniki posebnih enot ameriške mornarice Tjulnji, navaja BBC.