feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Magazin

Junaka Fernanda Torresa pričakalo 40.000 navijačev Atletica

Deli na:
Junaka Fernanda Torresa pričakalo 40.000 navijačev Atletica

Foto: Reuters

Fernanda Torresa, nekdanjega prvega zvezdnika madridskega Atletica, je ob vrnitvi v domači klub pričakalo 40.000 navijačev. Ti so el nina sprejeli kot junaka in pozabili, da je minilo sedem let in pol, odkar je zapustil stadion Vicente Calderon. "Lepo je biti spet doma," dejal Torres, nazadnje član Milana.

Igralec, ki bo uradno spet postal član rdeče-belih, ko bodo v ponedeljek urejene vse formalnosti prehoda iz Italije, v soboto na tekmi španske lige proti Levanteju še ni mogel igrati. Zato pa nanj Atletico zelo resno računa že v sredo, ko bo na sporedu vroči obračun z velikim mestnim tekmecem Realom v pokalu.

"Spet se bomo videli v sredo in potem še mnogokrat," je navijače pozdravil Torres. Milan, kamor je prišel poleti iz Chelseaja, ga je nekdanjemu klubu posodil do julija 2016. V Italiji el nino ni prišel na svoj račun, saj je dosegel le en gol na desetih tekmah.

Torres je za svoj nekdanji in zdaj še bodoči klub debitiral leta 2001 s 17 leti. V 244 tekmah je dosegel 91 golov, potem pa ga sta ga profesionalna pot in denar poslala na Otok. Leta 2007 je za 35 milijonov evrov prestopil k Liverpoolu, k Chelseaju se je preselil leta 2011 za 60 milijonov, pot se je nadaljevala z vmesno postajo v Italiji in končno v Madridu.

"Veliko sem doživel, tako na igrišču kot izven njega. Postal sem bolj zrel, a zdaj sem vesel, da sem spet tukaj. Pri 24 letih sem spoznal, da moramo narazen, da bomo lahko zrasli. Tako klub kot jaz. Imel sem prav, klub je postal večji. Zdaj smo spet skupaj, vsi smo osvajali lovorike, zdaj je čas, da to delamo skupaj," je še dejal Torres.

Kljub rekordnim zneskom na pogodbah pa na igrišču ni bil vedno srečen in zadovoljen z izbiro klubov, še posebej zadnja italijanska izkušnja bo ostala v grenkem spominu. Zato je vrnitev na Vicente Calderon prava stvar, je prepričan Torres: "Potrebujem spodbudo, kakršno lahko najdem samo tukaj. Že samo ta odziv navijačev kaže, da sem naredil pravo potezo. Mislim, da nas v sredo čaka nor derbi."

loading...
Loading...