profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Josip Iličić Atalanti prinesel legendarno zmago na Anfieldu

Deli na:
Josip Iličić Atalanti prinesel legendarno zmago na Anfieldu

Foto: Reuters

Nogometašem Seville, Chelseaja, Juventusa in Barcelone sta se včeraj v osmini finala lige prvakov pridružila Manchester City in Bayern München. Od trojice slovenskih igralcev se je zmage veselil le Josip Iličić, ki je bil strelec prvega zadetka Atalante na gostovanju pri Liverpoolu.

Samir Handanović je doma klonil proti Real Madridu 0:2, Jan Oblak pa se je moral na domači zelenici zadovoljiti z 0:0 proti Lokomotivi iz Moskve.

Manchester City in Bayern München sta ob Barceloni še edini ekipi s stoodstotnim izkupičkom v ligi prvakov. Angleži so z zadetkom Phila Fodna v prvem polčasu v gosteh premagali Olympiakos, Bavarci pa so doma ugnali Salzburg s 3:1.

Stoodstotni izkupiček je imel pred tekmo tudi Liverpool, ki pa je moral priznati premoč Atalanti. Ta je vprašanje zmagovalca rešili v slabih petih minutah. V 60. minuti je po predložku Alejandra Gomeza spretno zadel slovenski reprezentant, v 64. minuti pa je na 2:0 povišal Robin Gosens. To sta bila hkrati tudi prva zadetka, ki jih je lanski evropski prvak prejel v novi sezoni lige prvakov.

Handanović je moral prvič po žogo v mrežo že v 7. minuti, ko je z enajstmetrovke zadel Eden Hazard, zmago pa je Real Madrid, ki je imel skoraj eno uro igralca več na terenu zaradi izključitve Artura Vidala, potrdil Rodrygo v 59. minuti.

Na ostalih včerajšnjih tekmah - vse so se začele z minuto molka zaradi smrti Diega Armanda Maradone - je Borussia Mönchengladbach nadigrala Šahtar Donjeck s 4:0, Porto je slavil v Marseillu z 2:0, Ajax pa je doma ugnal Midtjylland s 3:1.