Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Joshua pred 90.000 gledalci na Wembleyju knockoutiral Klička

Deli na:
Joshua pred 90.000 gledalci na Wembleyju knockoutiral Klička

Foto: Reuters

Britanski boksar Anthony Joshua je premagal Ukrajinca Vladimirja Klička in osvojil naslove svetovnega prvaka težke kategorije po verzijah IBF, IBO in WBA.

Joshua je na londonskem Wembleyju pred 90.000 gledalci s prekinitvijo v 11. rundi premagal dolgoletnega šampiona težke kategorije Klička.

Vladimir Kličko je 14 let mlajšega nasprotnika sicer zamajal v šesti rundi in bil bližje zmagi, a se je Joshua znal ubraniti in svoj trenutek dočakal v 11. rundi, ko je Ukrajinca spravil v knock-down, nato pa je moral sodnik ob naslednji toči udarcev dvoboj prekiniti, ko je 27-letni Britanec še enkrat pritisnil na plin.


Anthony Joshua je v svojem 19. profesionalnem dvoboju prišel do 19. zmage, 41-letni Kličko pa je v svoji 69. borbi, ki je najverjetneje bila njegova zadnja v karieri, utrpel peti poraz.

"Kaj naj rečem, 19-0, tri leta in pol v boksu. Kot sem dejal, nisem popoln, ampak se trudim in če se ne trudiš, potem ti ne bo uspelo," je po zmagi dejal Joshua, ki se je prvič v profesionalni karieri tokrat znašel na tleh ringa, ko je svoj naval udarcev sprožil Kličko v šesti rundi. "Ko gre za boks, pustiš ego pred vrati in spoštuješ nasprotnika. Zato veliko spoštovanje Vladimirju Kličku," je še dejal Britanec, ki se je zmage veselil pred daleč največjim boksarskim občinstvom v Veliki Britaniji po letu 1939.

"Nocoj je zmagal boljši in to je velik trenutek za boks. Dva gentlemana sta se borila eden proti drugemu, Anthony pa je bil boljši. Žal mi je, da mi ni uspelo," pa je po dvoboju dejal Kličko. Ukrajinec je skušal povrniti izgubljene naslove, ki mu jih je novembra 2015 odvzel Britanec Tyson Fury, temu pa so jih nato odvzeli zaradi zlorabe mamil.