pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

John Quinn, globalni ambasador viskija Tullamore Dew: Najboljši na svetu so pravi irski viskiji

Deli na:
John Quinn, globalni ambasador viskija Tullamore Dew: Najboljši na svetu so pravi irski viskiji

John Quinn se z viskijem ukvarja od leta 1974. - Foto: Mare Vavpotič

Globalni ambasador viskija Tullamore Dew pravi, da se je treba na okus viskija navaditi, nikogar pa ne spodbuja, da ga spije preveč.

John Quinn je letos ob pomembnem irskem prazniku, dnevu svetega Patrika, v sklopu promocijskih aktivnosti podjetja G3 Spirits za Tullamore Dew obiskal Ljubljano.

Foto: Mare Vavpotič - Viski Tullamore Dew je še posebno kompleksen," pravi John Quinn.

Dan svetega Patrika je namreč zaznamovan z mnogo slovesnostmi, kjer je viski skorajda nepogrešljiv. Slovenijo je med drugim obiskal predsednik senata Irske Denis O’Donovan, ob tej priložnosti pa so pri nas nastopili priznani glasbeniki irske tradicionalne glasbe. Ljubljanski grad se je letos vključil v projekt globalne ozelenitve irske agencije za promocijo turizma, ko so se ob dnevu svetega Patrika znamenitosti po vsem svetu osvetlile zeleno.

Johna Quinna radi sprejmejo tudi številni irski veleposlaniki po vsem svetu, v Ljubljani ga je sprejel Myles Geiran, veleposlanik Irske v Sloveniji, ki pravi, da ga vedno znova navdušuje, kako odprti so ljudje do irske kulture.

Foto: Mare Vavpotič - John Quinn v družbi veleposlanika Irske v Sloveniji Mylesa Geirana.

John Quinn o viskiju pravi: »Nekaj časa traja, da ti okus viskija postane všeč, poskušati moraš različne tipe. A ne spodbujam nikogar, da spije preveč viskija. Za eno steklenico viskija je preveč lepa zgodba, da bi ga zlorabljali,« pravi. Njegovi najljubši so prav irski viskiji. »Seveda pa ima vsaka država svoje posebnosti in vsak si lahko izbere tisti viski, ki mu najbolj ustreza.«

Del družbe The Irish Distillers Group, ki je združevala vse proizvajalce irskih viskijev, je John Quinn postal pri le 17 letih, kar pomeni, da resnično pozna vse podrobnosti irskega viskija.

Foto: Mare Vavpotič - John Quinn (v sredini) v družbi (levo) Marka Trajberja, produktnega vodje G3 Spirits, in Jana Noseta, vodje G3 Spirits trening centra.