pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

John Gibson v Galeriji Antikvitete Novak

Deli na:
John Gibson v Galeriji Antikvitete Novak

Foto: Galerija Antikvitete Novak

V galerijskem prostoru Antikvitete Novak na Jurčičevem trgu v Ljubljani so v dneh ob slovenskem kulturnem prazniku na ogled dela ameriškega umetnika John Gibson, ki navdušuje s svojo iskrenostjo v motivu in Morandijevsko vnemo.

John Gibson je ameriški umetnik, rojen v  Bostonu in delujoč v Združenih državah Amerike. Njegova dela so jasno prepoznavna, saj je glavni akter na njegovih platnih krogla, žoga oz. sferična oblika.

Gibsona fascinira koncept upodabljanja trodimenzionalnega objekta na dvodimenzionalni površini in vedno znova raziskuje možnosti, ki mu jih ponujajo sferični objekti in najpogosteje leseni paneli, na katere slika krogle. Njegove krogle se pred nami izrazijo v polnosti volumna, ki ga slikar ustvarja še bolj otipljivega, ko krogle senči in se igra z njihovimi odbleski.

S svojimi deli navdušuje strokovno in laično javnost, kot je brati v zelo naklonjenih kritikah revij Boston Globe, Partisan Review in New Yorker in kot je mogoče videti, saj so njegova dela razstavljena v mnogih muzejih in galerijah kot so Ackland Art Museum v Severni Karolini, v galeriji javne knjižnice v New Yorku, Univerzi Massachusetts, v RISD Museum of Art na Rhode Island, Museum of Fine Arts v Bostonu in celo v Metropolitan Museum of Art New York.

John Gibson je profesor slikarstva in risanja na Smith College in aktivno ustvarja med realističnim in geometrično abstrakcijo. Njegov izjemna dela v majhnih in velikih formatih so našla pot tudi v Slovenijo in si jih lahko ogledate v galeriji Antikvitete Novak na Jurčičevem trg 2 v Ljubljani. Svet pravilnih geometričnih teles bo na ogled tudi ob slovenskem kulturnem prazniku 8. februarja.