stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Jeff Bezos kupil legendarni hollywoodski studio

Deli na:
Jeff Bezos kupil legendarni hollywoodski studio

Šef Amazona Jeff Bezos. - Foto: Reuters

Ameriški tehnološki velikan Amazon bo za znameniti studio Metro Goldwyn Mayer (MGM) odštel 8,45 milijarde dolarjev, sta v skupnem sporočilu za javnost zapisali podjetji. Amazon bo tako nabor svoje spletne platforme obogatil s franšizama, kot sta James Bond in Rocky.

Na račun prevzema bo Amazon Prime med svoje vsebine dodal okoli 4000 filmov in okoli 17.000 televizijskih serij, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do dogovora prihaja v času, ko Amazon beleži hitro rast spletne trgovine in računalništva v oblaku. Z novim poslom bo še okrepil svoj položaj na trgu pretočnih vsebin.

Studi MGM, ki so bili ustanovljeni leta 1924 in so se v zgodovino filmske umetnosti zapisali tudi s filmi, kot sta Ben-Hur in Pojmo v dežju, so že večkrat zamenjali lastnika. Med dosedanjimi lastniki so denimo kanadski poslovnež Edgar Bronfman, ameriški bogataš Kirk Kerkorian in ustanovitelj televizije CNN Ted Turner.

Amazon bo, kot sporočilo podjetij povzema AFP, pomagal ohraniti dediščino MGM, gledalcem pa bo omogočil večji dostop do njihovih vsebin. Skozi prevzem bo Amazon MGM omogočil, da nadaljuje s tem, kar počne najbolje - pripovedovanjem zgodb, sta sporočilo sklenili podjetji.