Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Je poškodba končala kariero Ane Drev?

Deli na:
Je poškodba končala kariero Ane Drev?

Ana Drev - Foto: Nikola Miljković

Slovenska alpska smučarka Ana Drev si je včeraj na treningu veleslaloma v Kronplatzu poškodovala desno koleno. Takoj je bila prepeljana v ljubljanski klinični center, kjer so pri pregledu ugotovili, da gre za strgano sprednjo križno vez, kar so potrdili tudi po opravljeni magnetni resonanci. Drevovo bo danes v Ljubljani operiral kirurg Marko Macura.

Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri Slovenski smučarski zvezi, je vest o poškodbi najizkušenejše slovenske alpske smučarke sporočila tik pred začetkom prve vožnje ženskega slaloma pod žarometi v Flachauu, kjer je tekmovalka iz Šmartnega ob Paki pred tremi leti osvojila svoje prve stopničke v svetovnem pokalu.

Drevova, ki je imela težave z zdravjem že po koncu minule sezone, se v poletnem pripravljalnem obdobju ni pridružila preostalim članicam ženske ekipe na tradicionalnem taboru v argentinski Ushuaii. Triintridesetletnica, ki se je že spogledovala s koncem tekmovalne poti, je trenirala po posebnem programu, prilagojenem svoji vzdržljivosti in zdravstvenem stanju. Na snegu, na evropskih ledenikih, je preživela krajša obdobja.

Udeležila se je uvodne veleslalomske premiere v Söldnu, a se ni uvrstila v drugo vožnjo. Tudi v Killingtonu je bila prepočasna za finale. Prve točke v novi sezoni je vpisala z 21. mestom v Courchevelu, med dobitnice točk se je vpisala tudi na Semmeringu, kjer je bila 24.

Ker tekmuje samo v veleslalomu, je po novem letu Zagreb in Flachauu izpustila, v Kronplatzu se je pripravljala na prvi ženski veleslalom v letu 2019, ki bo 15. januarja prav na tem prizorišču. A se je trening končal s smolo in usodno poškodbo, ki bo za veleslalomsko veteranko pomenil konec sezone ter najverjetneje tudi konec tekmovalne poti.

Drevova tako ne bo nastopila v Mariboru, kjer je pred tremi leti prvič na tekmah za Zlato lisico stopila na oder za zmagovalke. Obe karierni uvrstitvi na stopničke v svetovnem pokalu, dvakrat je bila druga, je vpisala januarja 2016, ko je v Flachauu in v Mariboru zaostala le za Nemko Viktorio Rebensburg.



Tekmovalka, ki je bila večji del svoje kariere zapisana veleslalomu in v senci zunajserijske Tine Maze, je vpisala vsega skupaj petnajst uvrstitev med najboljših deset v svetovnem pokalu. Je pa zanimivo, da si s sedmimi uvrstitvami med najboljših šest, deli tretje mesto z Urško Hrovat na večni lestvici najboljših slovenskih veleslalomistk. Več uvrstitev v najboljšo šesterico na ženskih veleslalomih za svetovni pokal imata le Mateja Svet (23) in Tina Maze (41).

Drevova je zadnji olimpijski nastop končala lani na olimpijskem veleslalomu v Pyeongchangu z odstopom. Najboljši dosežek tekmovalke iz Šmartnega ob Paki na olimpijskih igrah tako ostaja deveto mesto z veleslaloma v Torinu leta 2006.

Na svetovnih prvenstvih je najvišje posegla februarja 2017 v St. Moritz, ko je bila na veleslalomu sedma, pred tem je leta 2013 na SP v Schladmingu osvojila deseto mesto.

Slovenska ženska veleslalomska vrsta je po poškodbi Drevove zelo oslabljena. Tina Robnik se po poškodbi levega kolena, ki jo je utrpela lani marca, še ni vrnila v tekmovalno karavano.

Obetavna Meta Hrovat, ki je ob Drevovi v tej zimi edina skrbela za slovenske ženske veleslalomske točke v svetovnem pokalu, pa še vedno čuti posledice poškodbe levega gležnja, kjer so ji naredili punkcijo. Slalom v Zagrebu je končala z odstopom, veleslalomske občutke po poškodbi pa še ni preizkusila na tekmah svetovnega pokala.