stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Je Obama pil "pravo stvar" ali brezalkoholno pivo?

Deli na:
Je Obama pil "pravo stvar" ali brezalkoholno pivo?

Foto: Reuters

Ob robu srečanja svetovnih voditeljev vrha G7, ki se je včeraj zaključil v Nemčiji, je nekaj presenečenja v nedeljo povzročil postrežen zajtrk. Na srečanju nemške kanclerke Angele Merkel z ameriškim predsednikom Barackom Obamo ter lokalnim prebivalstvom so namreč v bavarski gorski vasici Kruen politikoma ob 11. uri postregli pivo.

Na družbenih omrežjih je kmalu završalo od presenečenja, da bi lahko kdo že ob 11. uri, med njimi tudi ameriški predsednik in njegova nemška gostiteljica, užival ob pol litru piva.

V Beli hiši so ob tem izrazili presenečenje nad dvomi, da bi Obama pil kaj drugega, kot "pravo stvar". A župan vasice Thomas Schwarzenberger je dejal drugače: "Šlo je za brezalkoholno pivo," je povedal za nemško tiskovno agencijo dpa.

Tiskovni predstavnik Bele hiše Josh Ernest je priznal, da ne ve, kaj so dejansko postregli predsedniku. "A bil bi zelo presenečen, če bi naročil brezalkoholno pivo, četudi na nedeljsko jutro po celonočnem letu," je še dodal.

Pivo predstavlja pomemben del bavarske kulture in Obama se je ob prihodu v Kruen večkrat pošalil, da se že veseli pokušanja lokalnega piva.

"Nikoli ni slabega dne za pivo in belo klobaso," je dejal Obama za tradicionalni bavarski zajtrk, kjer se bavarsko belo klobaso poplakne z regionalnim pšeničnim pivom.

Predsednik Obama je bil tako navdušen, da je menda celo predlagal, da srečanje G7 prenesejo na trg vasice, kjer bi lahko voditelji urejali svetovne težave ob rundah piva.

Prav zato je bilo precej presenetljivo, da je Schwarzenberger vztrajal, da so - ne le Obama, temveč tudi Merklova in njen soprog Joachim Sauer - pili brezalkoholno pivo in ne pravega. Ob tem je dodal, da so se z uradnim protokolom dogovorili, da bo postreženo le brezalkoholno pivo.