Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Japonce med epidemijo razveselili ognjemeti

Deli na:
Japonce med epidemijo razveselili ognjemeti

Foto: Profimedia

Nebo nad Japonsko so včeraj razsvetlili številni ognjemeti, s katerimi so proizvajalci pirotehničnih izdelkov želeli razveseliti prebivalce med epidemijo novega koronavirusa.

Več kot 160 proizvajalcev je svoje ognjemete sprožilo s skrivnih lokacij po vsej državi točno ob 20. uri po krajevnem času. Spektakel je trajal pet minut, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V času družbenega distanciranja so svetlobno predstavo zasnovali tako, da so imeli ljudje dovolj časa, da so ognjemet spremljali s svojega balkona ali hišnega praga, in premalo, da bi pohiteli do izstrelišča.

Ker so tradicionalni poletni festivali, katerih sestavni del so ognjemeti, odpovedani, so se proizvajalci pirotehnike odločili, da bodo razsvetlili nebo v teh temačnih časih.

"Nekoč so na Japonskem ognjemete prirejali za izkoreninjenje bolezni in v tolažbo duhovom mrtvih," je dejal proizvajalec pirotehnike iz Tokia Kouhei Ogatsu.

"V naši panogi smo razpravljali, kaj lahko naredimo za družbo, ki jo je koronavirus tako spremenil, in odločili smo se, da bomo javnost razveselili z ognjemeti po vsej državi," je dodal.

Epidemija je močno prizadela proizvajalce ognjemetov, ki vse leto proizvajajo in preizkušajo svoje izdelke, zdaj pa jih ne morejo prodati, ker so poletni festivali odpovedani, je dejal Ogatsu, čigar družina se s tem poslom ukvarja že od leta 1864. Njegovo podjetje je včeraj pripravilo ognjemete na štirih lokacijah na vzhodu Japonske, poroča AFP.