opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

daijel33 Njena.si

Danijel javno razkril, zakaj sta dvojčka postala ...

Magazin

Janja Garnbret v Stuttgartu po super finalu prvič letos na balvanih druga

Deli na:
Janja Garnbret v Stuttgartu po super finalu prvič letos na balvanih druga

Foto: Profimedia

Janja Garnbret tudi po krajšem tekmovalnem premoru, ki si ga je vzela po svetovnem prvenstvu na Japonskem, ni izgubila občutkov, ki jo krasijo že celotno sezono. Dvajsetletna slovenska športna plezalka je osvojila drugo mesto na mednarodni tekmi v balvanskem plezanju Adidas-Rockstars v Stuttgartu v Nemčiji.

O zmagovalki včerajšnje stuttgartske ekshibicijske tekme, na kateri tekmujejo le tekmovalci s posebnim povabilom in ne šteje za svetovni pokal, je po treh finalnih balvanih odločal super finale. S prav posebnima super balvanoma, kar je drugače kot v svetovnem pokalu.

V superfinalnem dvoboju sta se pomerili najboljši dve finalistki 17-letna japonska plezalka Futaba Ito in najboljša slovenska predstavnica Janja Garnbret. Zmagovalka je na podlagi le enega poskusa postala Itova, ki je prva osvojila vrh. Garnbretova prvič letos na tekmah v balvanskem plezanju ni zmagala.

V medsebojnem dvoboju, superfinalistki sta plezali hkrati, vsaka v svoji balvanski smeri, je japonska plezalka hitreje preplezala balvan ter se zavihtela na ploščad ter slavila svojo prvo zmago v tej dvorani.

Garnbretova je mlajši tekmovalki čestitala za zmago ter voditelju prireditve povedala, da je bilo zelo zabavno. Garnbretova je v Stuttgartu zmagala leta 2016, leta 2017 je bila druga, lani ni nastopila.

Serijska svetovna prvakinja si je že zagotovila svojo premierno olimpijsko vozovnico. Stuttgartske tekme v polni Porsche-Areni ni izpustila ter jo je vzela kot tekmovalno pripravo za sklepni del sezone svetovnega pokala.


Od aprila, ko se je odprla nova sezona svetovnega pokala, je tekmovalka iz Šmartna pri Slovenj Gradcu kot prva z neprekinjenim nizom šestih zmag osvojila balvanski seštevek svetovnega pokala.

V Hachiojiju na Japonskem je avgusta kot prva v zgodovini osvojila tri naslove svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah balvanih, težavnosti in olimpijski kombinaciji.

V Stuttgartu je nastopilo kar dvanajst Slovencev. V finalu sta Lučka Rakovec in Gregor Vezonik osvojila šesto mesto izmed šestih finalistov oziroma finalistk.

Zan Sudar je bil sedmi, lanski zmagovalec Stuttgarta Jernej Kruder, ki je na tej tekmi slavil tudi leta 2013, je bil 12., Mia Krampl, svetovna podprvakinja v težavnosti, je osvojila 14. mesto. Na istem mestu je pristal Domen Škofic.

Urška Repušič, ki je na evropskem prvenstvu v Zakopanah osvojila naslov balvanske prvakinje stare celine, je bila 18., Anže Peharc 16., Julija Kruder 20.

Že konec meseca, 28. in 29. septembra, bo Kranj tradicionalno prizorišče tekme svetovnega pokala v težavnosti, prve po svetovnem prvenstvu in v polni slovenski zasedbi z Janjo Garnbret na čelu.

loading...
Loading...