Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Janja Garnbret in Zan Lovenjak Sudar zmagovalca DP v balvanih

Deli na:
Janja Garnbret in Zan Lovenjak Sudar zmagovalca DP v balvanih

Janja Garnbret - Foto: Bobo

Lanska svetovna prvakinja v balvanih, težavnosti in olimpijski kombinaciji Janja Garnbret je na plezalni steni na Logu pri Brezovici pokazala, da je tudi letos v odlični formi in zmagala na prvi tekmi državnega prvenstva. V moški članski konkurenci je zmagovalec postal Zan Lovenjak Sudar.

Občina Log-Dragomer le nekaj kilometrov oddaljena od Ljubljane je bila v soboto in nedeljo v znamenju prvega letošnjega državnega prvenstva v balvanskem plezanju za vse starostne kategorije.

Tekmovanje sta organizirala Komisija za športno plezanje PZS v sodelovanju s Športno-plezalnim društvom Korenjak. V balvanskem plezanju so se predstavile najmlajše in srednje kategorije plezalcev kot tudi člani slovenske reprezentance v športnem plezanju. Med tekmovalci so bili najboljši slovenski plezalci, ki nastopajo in zmagujejo v svetovnem pokalu.


Vrhunec DP je bil nedeljski večerni članski finale. V ženski finale so se uvrstile Janja Garnbret (Šaleški AO), Vita Lukan (ŠPO Radovljica), Katja Kadić (PK Scena), Staša Gejo (Srbija), Mia Krampl (AO Kranj) in Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica). Zmaga je pripadla Janji Garnbret, druga je bila Vita Lukan in tretja Katja Kadić.

V moški finale so se uvrstili Zan Lovenjak Sudar (PK Scena), Jernej Kruder (ŠPO Celje), Anže Peharc (AO Kranj), Domen Škofic (ŠPO Radovljica), Matic Kotar (PK Kamnik) in Žiga Zajc (PK Scena). Zmago je domov odnesel Zan Lovenjak Sudar, ki je bil boljši od Jerneja Kruderja in Anžeta Peharca na drugem in tretjem mestu.

Naslednji konec tedna v soboto, 12. septembra, bo prva tekma DP v hitrosti za vse kategorije. Tekmovanje bo potekalo v športni dvorani I. OŠ Celje. Na tekmovanju zaradi protikoronskih ukrepov ne bo gledalcev, v dvorani bo lahko ob tekmovalcih navzoč samo po en predstavnik kluba oziroma trener.