900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Izšel je novi Reporter MAGAZIN, posebna izdaja Reporterja

Deli na:
Izšel je novi Reporter MAGAZIN, posebna izdaja Reporterja

Silvestrovo na plaži na najmanjšem kontinentu na svetu, v daljni Avstraliji, je gotovo nekaj posebnega. Staro leto se vedno poslavlja s posnetki spektakularnega ognjemeta v Sydneyju, nad kuliso znamenite operne hiše, še danes impozantnega presežka arhitekture, in veličastnega jeklenega mostu. A v deželi kengurujev tam spodaj (down under; ang.), kamor potovanje z direktnim letom brez postanka iz Londona do Sydneyja po novem traja samo 19 ur, je moč videti še marsikaj zanimivega, denimo veliki koralni greben, sveto goro aboriginov Uluru (Ayers Rock)… Počitnice v Avstraliji so v teh mesecih idealen pobeg pred zimo.

Na severni polobli pa smo na toplem lahko tudi v zavetju svojega doma. Okrog božiča, tradicionalnega krščanskega praznika Jezusovega rojstva, se potrošniški veseli december nekoliko umiri. Dolgi zimski večeri so idealni za gledanje televizije. S pojavom pretočnega videa je danes ponudbe na malih ekranih kot še nikoli.

Netflix, Amazon Prime, Apple TV+, HBO … se s produkcijo svojih serij in filmov trudijo povoziti klasične televizije, ki se jo vse manj gleda integralno. Ne samo da obstaja možnost zamika, video vsebine so dostopne na različnih platformah. Izbira je res velika, gledamo lahko skoraj karkoli, kadarkoli, ko imamo čas, in to brez nadležnih oglasov, a seveda ne zastonj.

Ena od najbolj prepoznavnih ikon informativnega programa slovenskih televizij je Uroš Slak, že nekaj časa urednik in voditelj oddaje 24ur Zvečer na POP TV. V daljšem intervjuju smo se sprehodili skozi njegovo bogato novinarsko kariero, odstrl pa je tudi nekaj svoje zasebnosti. Slak pred kamerami velja za neizprosnega izpraševalca, čeprav do svojih gostov v studiu nikoli ni nesramen. Pravi, da gledalci ne marajo politično opredeljenih voditeljev, zato vsakega politika obravnava z enakimi vatli. Če bi se postavil na levo ali na desno, gotovo ne bi imel tako visoke gledanosti ne v Trenjih, ne kasneje v Pogledih Slovenije na TVS, ne zdaj v 24ur Zvečer.

Legendi, vsak na svojem področju, sta tudi pevka Elda Viler in igralec Vlado Novak. Za legendo slovenske popevke, po rodu kleno Istranko iz Koštabone, je več kot 50 let glasbenega  ustvarjanja. Najbolj znana je po uspešnicah Ti si moja ljubezen, Lastovka, Zvezdni prah, a njej najljubša je pesem Materino srce, v kateri razkriva svoje srce kot tisto, ki daje življenje, ljubezen.

Elda Viler v intervjuju pravi, da je življenje lepo, a žal prekratko. Z legendarnim igralcem Vladom Novakom smo se pogovarjali na drugem koncu Slovenije, v SNG Maribor, kjer je pustil velik del življenja. Njegovo ime je še vedno napisano na vratih garderobe, pa čeprav mu že vse od upokojitve leta 2016 niso ponudili nobene, niti stranske vloge. Letošnji dobitnik filmske nagrade bert za življenjsko delo je srca Slovencev osvojil v vlogo Gajaša v filmu Petelinji zajtrk. 

Čarobnega decembra si ne predstavljamo brez piškotov, tistih, narejenih doma, ki najbolje dišijo. Mojstrica peke z drožmi Polona Klančnik, ki je Črnomaljce navdušila z bistrojem PolaBekeraj, predlaga za božične in novoletne praznike tokrat nekaj drugačnega. Za tiste, ki morate paziti na telesno težo in se izogibate enostavnih ogljikovih hidratov, pa smo našli tudi nekaj bolj zdravih receptov za t. i. LCHF-slaščice.