reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Izraelski minister bi deportiral milijone potepuških psov in mačk

Deli na:
Izraelski minister bi deportiral milijone potepuških psov in mačk

Foto: Reuters

Izraelski minister za kmetijstvo Uri Ariel je predlagal, da bi več milijonov potepuških mačk in psov, ki se prosto sprehajajo po judovski državi, deportirali v tujino, namesto da jih kastrirajo oz. sterilizirajo. S tem je dodobra razjezil ljubitelje živali.

Ariel, ki je član skrajno desne verske stranke Judovski dom, je ministru za okolje Aviju Gabaiju v pismu predlagal, da bi sredstva, ki so namenjena za kastracijo potepuških živali, porabili za to, da se jih izžene v tujo državo, je poročal časnik Jediot Aharonot.

Izraelsko društvo za zaščito živali je Arielov predlog že obsodilo in ga označilo za odvratnega. "Problem potepuških mačk je resen. Ocenjujemo, da je na ulicah Izraela skoraj dva milijona mačk. Denarja, namenjenega za kastracijo, ni mogoče porabiti za nič drugega. Na to pobudo se bomo pritožili," so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisali v društvu.

Ariel jim je že odgovoril in poudaril, da je imel dobre namene, njegov edini cilj pa da je bil storiti vse, kar je mogoče, da bi se izognili trpljenju živali.

Ministra pa niso napadli le ljubitelji živali, temveč tudi nekateri poslanci. Opozicijski poslanec Joel Hason je predloge Ariela označil za srednjeveške in nemoralne. "Če potrebujete dodaten dokaz vpliva verskega ekstremizma na življenje v Izraelu, vam je Ariel pokazal, da gremo v smeri teokracije," je poudaril Hason.

Judovska verska pravila prepovedujejo kastracijo živali, ker da gre za obliko krutosti. Zakon, ki so ga v Izraelu sprejeli leta 1994, prepoveduje mučenje, zastrupljanje ali zapustitev živali.

"Ta predlog je nemoralen. Danes mačke. Jutri pa bo minister našel verski razlog za izgon človeških bitij," je bil še jezen Hason. Ariel je bil sicer nekdaj član skrajne stranke, katere pripadniki so predlagali prostovoljno deportacijo Palestincev.