reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Izpad Reala in Juventusa, Manchester City in Lyon gresta v četrtfinale

Deli na:
Izpad Reala in Juventusa, Manchester City in Lyon gresta v četrtfinale

Lyon je povedel s strelom Memphisa Depayja z bele točke. - Foto: Profimedia

Nogometaši Olympique Lyona in Manchester Cityja so veliki zmagovalci uvodnega večera nadaljevanja evropske lige prvakov, ki je bila zaradi koronske pandemije prekinjena skoraj pet mesecev. Francozi so izločili Juventus, Angleži pa Real Madrid.

Olympique je na povratni tekmi v Torinu sicer izgubil 1:2, toda z zmago 1:0 na prvi tekmi marca in doseženim golom v gosteh se je prebili med osem najboljših. Manchester City je Real Madrid dvakrat premagal z 2:1.

Lyon je povedel v 12. minuti s strelom Memphisa Depayja z bele točke, Juventus je izenačil prav tako iz enajstmetrovke - strelec je bil Cristiano Ronaldo v 43. minuti, isti igralec pa je v 60. minuti zadel še za končnih 2:1.

Tudi v Manchestru je prvi zadetek padel dokaj zgodaj; Raheem Sterling je po hudi napaki gostujočega branilca Raphaela Varana zadel v 9. minuti, Karim Benzema je izenačil v 28., tekmo pa je odločila še ena slaba poteza Varana v 68. minuti, ki jo je izkoristil Gabriel Jesus.

Pred prekinitvijo vseh športnih dejavnosti zaradi izbruha novega koronavirusa so bile odločene štiri tekme. Mesto v četrtfinalu so si že marca zagotovili Leipzig, Atalanta, Atletico Madrid in PSG.

Preostali dve tekmi bosta v soboto. Ob 21. uri bo Bayern branil tri zadetke prednosti iz prve tekme proti Chelseaju, v Barceloni pa bo gostoval Napoli (1:1).

Nadaljevanje lige prvakov bo potekalo v mehurčku v Lizboni od 12. do 23. avgusta. Tako četrtfinala kot ostali dvoboji bodo potekali na eno tekmo. Znana so že trije pari: Manchester City - Lyon, Leipzig - Atletico Madrid ter Atalanta - PSG.