dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

polona-kranjc Njena.si

Nova drama: Šokanten izbruh mirne Polone

manca Njena.si

Manca Špik po izpovedi o napadih prejela veliko ...

Magazin

Izjemen uspeh slovenske šahistke: Laura Unuk prva Slovenka z nazivom mednarodnega mojstra

Deli na:
Izjemen uspeh slovenske šahistke: Laura Unuk prva Slovenka z nazivom mednarodnega mojstra

Laura Unuk - Foto: ŠZS

Laura Unuk je od danes tudi uradno prva slovenska šahistka z nazivom mednarodnega mojstra. Šahovska zveza Slovenije (ŠZS) je sporočila, da je od mednarodne zveze prejela uradni dokument s potrditvijo naziva.

Najboljša slovenska šahistka Laura Unuk je sredi marca zmagala na mednarodnem turnirju Cvet Mediterana na Reki. Že 9. marca je po zmagi nad rojakinjo Ivano Hreščak z "živim" ratingom nad 2400 točk izpolnila še zadnji pogoj za osvojitev naziva mednarodnega mojstra.

Enaindvajsetletna študentka fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo je na tekmovanju na Hrvaškem igrala z nazivom ženske velemojstrice.

Nekdanja mladinska svetovna prvakinja je konec novembra slavila na turnirju v italijanskem kraju Bassano del Grappa. Osvojila je štiri točke iz petih partij. Tedaj je imela 2375 ratinških točk in tudi že vse tri norme za osvojitev naslova mednarodnega mojstra.

Nato je konec decembra na močnem turnirju v Barceloni v absolutni konkurenci dosegla 67. mesto med 138 udeleženci ter bila šesta med šahistkami. Osvojila je pet točk, čeprav treh partij v desetih krogih zaradi študijskih in drugih obveznosti ni igrala. Tedaj meje 2400 točk še ni presegla, uspelo pa ji je na Reki, kjer je turnir končala z ratingom 2452.

Loading...