hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Izid kariere Mete Hrovat: šesto mesto na ledeniku v Söldnu

Deli na:
Izid kariere Mete Hrovat: šesto mesto na ledeniku v Söldnu

Meta Hrovat - Foto: alesfevzer.com

Marta Bassino je zmagovalka uvodnega veleslaloma svetovnega pokala alpskih smučark na ledeniku Rettenbach. V italijanskem obračunu za zmago je za 14 stotink sekunde premagala Federico Brignone. Po zadržani prvi vožnji se je Meta Hrovat odlično znašla v finalu ter s šestim mestom poskrbela za svoj najboljši dosežek na tekmah nad Söldnom.

Medtem ko je bila lanska uvodna preizkušnja sezone v znamenju novozelandske senzacije z imenom Alice Robinson, se je letošnja veleslalomska uvertura odvila po italijanskih taktih.

Marta Bassino je po vodstvu v prvi vožnji v drugi dobila tudi obračun za zmago. Skupna zmagovalka svetovnega pokala v minuli sezoni Federica Brignone je bila druga, boj za tretje mesto je dobila Slovakinja Petra Vlhova (+1,13).

Hrovatovi je lani napaka v drugi vožnji vzela uvrstitev na ledeniški preizkušnji nad dolino Ötz. Tokrat pa je bila tekmovalka iz Podkorena veliko bolj zanesljiva. V prvi vožnji je še nekoliko tipala ter bila 13., a je bila v finalu hitrejša in veliko bolj natančna v zavojih ter se prvič v Söldnu zavihtela med deseterico najboljših. Končni zaostanek je znašal 2,47 sekunde.

Tina Robnik je po napaki v finalu ostala brez uvrstitve. Za slovenske točke je poskrbela še Ana Bucik z 21. mestom (+5,37). Neja Dvornik je bila prepočasna za finale.