dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

igor zorčič Svet24.si

Zorčič predlagal razširitev seje z glasovanjem ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

polona-kranjc Njena.si

Nova drama: Šokanten izbruh mirne Polone

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Magazin

Iz strahu pred ziko bo olimpijec pred odhodom v Rio zamrznil svojo spermo

Deli na:
Iz strahu pred ziko bo olimpijec pred odhodom v Rio zamrznil svojo spermo

Foto: Getty Images

Olimpijski prvak v skoku v daljino Greg Rutherford se je odločil, da bo dal zamrzniti svojo semensko tekočino, saj se boji okužbe z virusom zika. Njegovo dekle Susie Verrill je dejala, da se par boji okužbe z omenjenim virusom, ki najbolj prizadene nosečnice. Prireditelji iger so že pred časom posvarili, da je nevarnost okužbe v Braziliji visoka.

Omenjeni virus se lahko prenese s pikom komarja, prizadene pa plod, dojenček se lahko rodi z okvarami. Pri odraslih lahko sproži določene sindrome, ki povzročajo paralizo ali celo smrt.

Kot je dejala Verrillova, se je tudi zaradi okužbe z virusom odločila, da Rutherforda s prvorojencem Milom letos ne bo spremljala na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Par se je zato odločil, da bo dal zamrzniti semensko tekočino pred potjo v Brazilijo, saj si v prihodnje želi imeti še kakšnega otroka, a se ob tem ne želi soočiti z nevarnostjo okužbe.

Precej športnikov je že izrazilo skrb pred odhodom na letošnje igre, golfista Marc Leishman in Vijay Singh sta se celo odločila, da tekmovanje izpustita, pa čeprav bo golf letos na igrah znova po zelo dolgi prekinitvi.

Odkar je zika lani v Braziliji začela razsajati, se je z mikrocefalijo - nenormalno majhno glavo in zmanjšanimi možgani - rodilo že 1300 dojenčkov. A Svetovna zdravstvena organizacija le umirja zadeve, saj je avgusta v Braziliji zimski čas, ko so možnosti za okužbo z virusom precej zmanjšane.

Loading...