sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ivica Kostelić postal filmar, to je njegov prvi film

Deli na:
Ivica Kostelić postal filmar, to je njegov prvi film

Foto: SN

V karlovškem kinu Edison so v sredo zvečer predvajali film Transat nekdanjega uspešnega hrvaškega smučarja Ivice Kostelića. Filim govori o njegovi udeležbi na 22-dnevni jadralski regati Transat Jacques Vabre od Normandije do Karibov s soskiperjem Callistom Antoinom.

Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, film spremlja regato, kjer na vsaki dve leti nastopijo elitni jadralci in vrhunski amaterji v štirih razredih oceanskega jadranja - enotrupci imoca in class 40 ter večtrupci ocean 50 in ultim. Kostelić je nastopil v razredu 40.

Sloviti hrvaški smučar je dejal, da je film Transat posnet z namenom, da bi ga vsi razumeli. "Poskušal sem se izogniti jadralskim terminom in približati ljudem oceansko jadranje, ki ga v hrvaškem javnem prostoru ni. Hrvaška je bolj odvisna od jadranja, kot se tega zaveda. Smo ena največjih navtičnih destinacij na svetu in kot narod ne vemo veliko o jadranju," je zatrdil Kostelić ob predvajanju filma.

Na vprašanje, ali bi lahko film pozitivno vplival na mlade, je 44-letnik, ki je bil eden redkih smučarjev s točkami v vseh alpskih disciplinah, dejal, da bi jih rad motiviral, naj ne kadijo cigaret.

S filmom se namerava nekdanji smučar ukvarjati še naprej in ima še dva aktualna projekta.

"Oba projekta sta povezana s smučanjem in upam, da bosta uspela," je optimističen Kostelić, ki je povedal, da je bil pred štirimi leti tudi soavtor filma o smučanju na islandskem vulkanu.