Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Italijansko maščevanje: Španci ne bodo ubranili naslova

Deli na:
Italijansko maščevanje: Španci ne bodo ubranili naslova

Foto: Getty Images

Nogometna reprezentanca Italije je v osmini finala evropskega prvenstva v Franciji v Saint Denisu premagala Španijo z 2:0 (1:0). Na obračunu finalistov zadnjega EP leta 2012, s 4:0 je v Kijevu slavila Španija, sta zadela Giorgio Chiellini v 32. in Graziano Pelle v 91. minuti. Italijo v soboto v četrtfinalu čaka Nemčija.

* Stade de France, gledalcev 76.165, sodniki: Cakir, Duran, Ongun (vsi Turčija).
* Strelca: 1:0 Chiellini (33.), 2:0 Pelle (91.)
* Italija: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Florenzi (od 84. Darmian), Parolo, De Rossi (od 54. Motta), Giaccherini, De Sciglio, Eder (od 82. Insigne), Pelle.
* Španija: De Gea, Juanfran, Pique, Ramos, Alba, Fabregas, Busquets, Iniesta, Silva, Morata (od 70. Vazquez), Nolito (od 46. Aduriz, od 82. Pedro).
* Rumeni kartoni: De Sciglio, Pelle, Motta; Nolito, Busquets, Silva
* Rdeč karton: /.

V ponoviti finala zadnjega EP sta se udarila Italija in Španija, azzurri pa so se v derbiju osmine finala maščevali furii za poraz iz leta 2012, ko je bilo v Kijevu 0:4. Italijane v četrtfinalu čaka nov težek obračun, v Bordeauxu jih v soboto ob 21. uri čaka svetovna prvakinja Nemčija.

Italijani so se v prvem polčasu dober zoperstavili Špancem. Azzurri so si prvo resno priložnost priigrali v osmi minuti, ko je s prostega strela podal Alessandro Florenzi, skok pa je dobil Graziano Pelle, ki je meril z glavo, izkazal se je David De Gea. Vnovič je bil vratar Manchester Uniteda na mestu ob poizkusu Emanueleja Giaccherinija s škarijcami, vendar je sodnik Cunyet Cakir akcijo prekinil in dosodil prekršek Giaccherinija.

V 33. minuti so Italijani zadeli. Eder je z 20 metrov izvedel prosti strel, De Gea je odbil, prvi pri žogi je bil Giaccherini, španski vratar je še enkrat branil, a je Giorgio Chiellini odbitek pospravil v gol. Giaccherini je bil nevaren še v 45. minuti, ko je preigral Juanfrana in streljal, a De Gea je z obrambo žogo poslal v kot.

Špancem v drugem polčasu ni preostalo drugega kot napad. Toda strela Alvara Morate v 49. in Cesca Fabregasa v 52. minuti nista resneje ogrozila italijanskega gola, je pa v 55. minuti dobro streljal Eder, De Gea se je spet moral izkazati.

Branilci evropskega naslova so vse bolj pritiskali proti golu Gianluigija Buffona. Streli Aritza Aduriza, Sergia Ramosa, Andresa Inieste in Gerarda Pique pa niso našli cilja ali pa jim je bil na poti Buffon. V zadnjih minutah je Buffon ob živce spravljal Špance, dokončno pa jih je pokopal Graziano Pelle, ki je zadel v 91. minuti.