Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Italijanska RAI je Varufakisu za intervju plačala 24.000 evrov

Deli na:
Italijanska RAI je Varufakisu za intervju plačala 24.000 evrov

Foto: Reuters

Italijanska javna televizija RAI je nekdanjemu grškemu finančnemu ministru, šarmantnemu, pa tudi kontroverznemu Janisu Varufakisu, za 22 minut dolg intervju plačala 24.000 evrov. To je dodobra ujezilo italijansko javnost, še bolj pa politiko.

Varufakisa so 27. septembra povabili v oddajo, ki jo predvaja tretji program RAI, poleg 24.000 evrov, kolikor so mu jih plačali za nastop, pa je dobil še letalsko karto v prvem razredu, poročanje italijanskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Vrtoglavo vsoto je na svojem blogu razkril sam Varufakis, ki je v zadnjem času prejel še kar nekaj honorarjev za udeležbo na različnih konferencah in za intervjuje.

Visoko plačilo je ujezilo italijansko javnost, še bolj pa politiko. "To je izjemno resno, kaj takega še nisem videl," je bil jezen vodja poslanske skupine stranke Naprej Italija Renato Brunetta. "Italijani plačujejo naročnino RAI, da ta plačuje Varufakisu. Upam, da ne?," pa je zapisala tiskovna predstavnica Naprej Italije Mara Carfagna.

Italijane pri vsem skupaj najbolj boli to, da je, glede na navedbe na njegovem blogu, tri dni pred intervjujem za RAI nastopil v 60 minut trajajočih televizijski debati na britanskem BBC, za kar je dobil zgolj letalsko karto, in to v ekonomskem razredu.

Pri RAI so v svoj zagovor povedali, da so z nekdanjim grškim ministrom v stik stopili v produkciji hiši Endemol, ki pripravlja program, kjer da so se tudi dogovorili za plačilo.