Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Išče se nova skladba, ki jo bo Ana Soklič zapela na Evroviziji 2021

Deli na:
Išče se nova skladba, ki jo bo Ana Soklič zapela na Evroviziji 2021

Ana Soklič - Foto: Bojan Simončič

RTV Slovenija je objavila vabilo za sodelovanje na izboru skladbe, ki bo zastopala Slovenijo na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije. Na letošnjem tekmovanju bi morala za Slovenijo nastopiti Ana Soklič s skladbo Voda, a je Evrovizija zaradi epidemije odpadla. Po pravilniku nas lahko Ana Soklič prihodnje leto ponovno zastopa, toda z drugo skladbo.

Na vabilo za sodelovanje na izboru skladbe, ki bo zastopala Slovenijo na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije, se lahko prijavijo avtorji glasbe, besedila, priredbe oz. aranžmaja. Predlagana skladba je lahko dolga največ tri minute in mora biti v celoti in v posameznih delih izvirna ter še ne priobčena javnosti, piše v sporočilu za javnost RTV Slovenija.

Skladbe lahko interesenti prijavijo od danes do vključno 30. septembra do polnoči. Podrobna navodila za prijavo so objavljena na spletnem portalu Tekmovanje za pesem Evrovizije 2021.

Vse popolne in pravočasno oddane prijave bo pregledala najmanj tričlanska strokovna komisija. Število izbranih skladb in postopek izbora zmagovalne skladbe bodo naknadno objavljeni, so še sporočili z RTV Slovenija.

Tekmovanje za pesem Evrovizije, ki so ga letos zaradi koronavirusa odpovedali, bo potekalo 22. maja prihodnje leto. Oba predizbora pa bosta v Rotterdamu predvidoma 18. in 20. maja.

Letošnje tekmovanje bi moralo potekati maja. Nizozemska je bila izbrana kot gostiteljica po tem, ko je lani na Evroviziji zmagal njen predstavnik Duncan Laurence s pesmijo Arcade. Veliko držav namerava naslednje leto v Rotterdam poslati iste izvajalce, ki bi morali nastopiti letos. Vendar evrovizijska pravila določajo, da morajo vsi predstaviti novo skladbo.