Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Intervju z Mladenom Dabanovićem: Analiza svetovnega nogometnega prvenstva

Deli na:
Intervju z Mladenom Dabanovićem: Analiza svetovnega nogometnega prvenstva

Mladen Dabanović - Foto: Bobo

Ni ti bilo treba navijati zanje, a če Hrvatom uspeha nisi privoščil, je bolje, da to poletje ne greš na dopust na Hrvaško, pravi Mladen Dabanović.

Nekdanji vratar Maribora in slovenske nogometne reprezentance je bil leta 2002 sam udeleženec svetovnega prvenstva v nogometu, za Televizijo Slovenija pa je analiziral tekme letošnjega prvenstva v Rusiji.

Hrvati imajo že drugo, če tako rečemo, zlato generacijo – kdaj jo bo dočakala Slovenija?



Ne vem, v nogometu gredo stvari po čudnih poteh. Po zadnjem kvalifikacijskem ciklusu in po začetku novega obdobja preveliki optimisti ne moremo biti. Dejansko se bo moralo začrtati smernice za sistematsko delo v vseh reprezentancah in tudi v klubih. Uspehi ne pridejo po naključju. Morda Hrvaška ni najboljši primer, so pa zato Anglija, Islandija ali Belgija, ki so se enostavno odločile, da bodo v nekem obdobju poskušale nekaj narediti in so tudi vedele, kako bodo to naredile. Pri nas pa je glavna tema izbira selektorja. A selektor ni odločilni dejavnik za uspeh, je le nekdo, ki izpelje začrtano delo. Hrvaška ima selektorja, ki je popolnoma normalna oseba, ni karizmatičen trener in ni deloval v vrhunskih klubih, a tudi tak selektor lahko doseže uspeh, če nekako poveže stvari.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Dabanović izpostavi največja presenečenja in razočaranja prvenstva; pove, kdo ga je v Rusiji najbolj navdušil; meni, da je VAR izničil pristranskost sodnikov, ko sodijo favoriziranim reprezentancam; ocenjuje, da je bilo organizacijsko prvenstvo vrhunsko; ugotavlja, da bomo tako kot Evropo dveh hitrosti imeli tudi nogomet dveh hitrosti; razmišlja, kakšni gostitelji bodo to poletje z nogometom obsedeni Hrvati; pravi, da slovenski reprezentanci izgovori o majhnosti po uspehih Islandije ne pridejo več v poštev.