Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Indiana Jones se leta 2022 vrača: s Harrisonom Fordom, a brez Stevena Spielberga

Deli na:
Indiana Jones se leta 2022 vrača: s Harrisonom Fordom, a brez Stevena Spielberga

Harrison Ford kot Indiana Jones - Foto: arhiv Reporterja

Legendarni ameriški igralec Harrison Ford bo petič in zadnjič nastopil kot pustolovec in arheolog Indiana Jones, ki ga danes 78-letni igralec upodablja že vse od začetka franšize pred skoraj 40 leti. Pod še neimenovan film, ki bo predvidoma na ogled julija 2022, se bo namesto Stevena Spielberga podpisal James Mangold, navaja britanski BBC.

Ford je Indiano Jonesa nazadnje upodobil leta 2008, leta 2013 pa je v intervjuju dejal, da je "povsem primerno", da se pustolovec vrne z dobrim filmom, saj se je lik razvil in odrasel. Fordu je bil zanimiv, ker je prevladal, bil pogumen, duhovit in bistroumen ter prestrašen, a mu je vseeno uspelo preživeti.

Producent filma Frank Marshall je minuli teden za Den of Geek dejal, da ne namerava zamenjati igralca ikonične vloge. "Pripravljamo scenarij. Bil bo le en Indiana Jones in to je Harrison Ford," je dejal.


Ford je v sloviti vlogi prvič nastopil leta 1981 v filmu Indiana Jones in lov za izgubljenim zakladom. Franšizo v Spielbergovi režiji sta v 80. letih zaokrožila še drugi in tretji del Indiana Jones in tempelj smrti (1984) ter Indiana Jones in zadnji križarski pohod (1989), po skoraj 20 letih pa sta Spielberg in Ford nato ponovno združila moči leta 2008 pri četrtem delu, filmu Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje.

Premiero že dolgo načrtovanega petega filma so večkrat preložili, nazadnje zaradi pandemije novega koronavirusa, film pa je zamenjal tudi več scenaristov.

Disneyjeva franšiza o pustolovcu in arheologu pa ni edina, ki so jo najavili na virtualni predstavitvi za investitorje, navaja BBC. Disney je razkril tudi načrte za deset filmov v franšizi Vojna zvezd in prav toliko filmov v Marvelovem filmskem vesolju, ki bodo na ogled na platformi pretočnih vsebin Disney+, ki ima skoraj 87 milijonov naročnikov. Prav tako načrtujejo tudi 30 filmov studia Pixar.