Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ilka Štuhec si je na treningu zvila gleženj

Deli na:
Ilka Štuhec si je na treningu zvila gleženj

Foto: arhiv Reporterja

Iz tabora trenutno najuspešnejše slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec pred današnjim smukom v Garmisch-Partenkirchnu prihajajo nič kaj pozitivne novice.

Kot so sporočili na uradni spletni strani Mariborčanke, si je Ilka Štuhec na petkovem popoldanskem kondicijskem treningu zvila gleženj, kar pred začetkom smuka predstavlja dodaten izziv.

Šestindvajsetletna Štajerka je zmagala na prvih treh smukih, na zadnjem v Zauchenseeju pa je bila peta. Časa za počitek ni bilo veliko, zato so bili v zadnjih dneh na preizkušnji tudi člani ekipe, ki skrbijo za pripravo.

Serviserka Darja Črnko je po zadnjem treningu pred smukom izpostavila: "Ob prihodu je padlo nekaj novega snega, tradicionalno zelo zahtevna proga pa je zato še toliko bolj nepredvidljiva. Snežna podlaga je na nekaterih delih mehka, na drugih pa popolnoma poledenela, zato veliko časa posvečamo ustrezni pripravi smuči, da bodo te omogočale hitro vožnjo čez celotno progo. Kot je za ta čas v Garmischu značilno, poseben izziv predstavlja tudi vidljivost, ki je smučarke tako rekoč nimajo."

Štuhčeva pred tekmovalnim koncem tedna na Bavarskem s 345 točkami prepričljivo vodi v posebnem smukaškem seštevku. Najbližja zasledovalka je Švicarka Lara Gut, ki ima 165 točk manj od Slovenke, tretja je Italijanka Sofia Goggia, ki zaostaja 170 točk.

Smukaška preizkušnja se bo začela 10.15 uri. Štuhčeva je pred dvema letoma na tem smuku vpisala peto mesto, kar je bila to njena do takrat najboljša uvrstitev na smukih v svetovnem pokalu. Lani je ostala brez uvrstitve, saj je bila diskvalificirana zaradi zgrešenih vrat. Na startu preizkušnje sta še dve Slovenki Vanja Brodnik in Maruša Ferk.