Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ilka Štuhec s tretjim mestom v Jeongseonu prevzela vodstvo v super G

Deli na:
Ilka Štuhec s tretjim mestom v Jeongseonu prevzela vodstvo v super G

Foto: Getty Images

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je ponovila včerajšnji uspeh v smukaški preizkušnji in danes osvojila tretje mesto tudi na superveleslalomu za svetovni pokal v korejskem Jeongseonu in s tem pred zadnjo tekmo v Aspenu prevzela vodstvo v skupni razvrstitvi te discipline.

Štuhčeva je šla na progo kot peta in prevzela zanesljivo vodstvo pred tekmicami. Vse do nastopa Italijanke Sofie Goggia s številko 17 je kazalo, da bo stala na najvišji stopnički.

Zmagovalka smukaške preizkušnje v Jeongseonu ji je veselje pokvarila s svojo drugo zaporedno zmago, med njiju pa se je potem s startno številko 19 vrinila še Američanka Lindsey Vonn in razvrstitev prvih treh na vrhu je bila povsem enaka tisti po včerajšnjem smuku.

Do sedaj vodilna v superveleslalomski razvrstitvi Tina Weirather je osvojila šele deveto mesto, druga Slovenka na tekmi Maruša Ferk pa je zasedla 38. mesto.

Štuhčeva je doslej že osvojila mali kristalni globus v kombinaciji, ohranila pa si je vse možnosti za še dva mala (smuk, superveleslalom) in velikega.

Do konca sezone je na vrsti še šest individualnih tekem, od tega superveleslalom, smuk ter po dva slaloma in veleslaloma.

Vse tekme bodo v ZDA. Najprej prihodnji petek in soboto slalom ter veleslalom v Squaw Valleyju, ostale preizkušnje pa bodo v Aspenu.