Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

kokain, droga, lubenica Svet24.si

FOTO: Nosečniški trebuh v resnici izvotljena ...

urban vertacnik silvo gorenc pl Reporter.si

Od odvetnika nekdanjega šefa Udbe do ustavnega ...

denar, gospodarstvo, epidemija, koronavirus Svet24.si

Minimalna plača se ne bo zvišala, solidarnostni ...

jajca Necenzurirano

Špekulativni kapital v boju za slovenska jajca

cepljenje Odkrito.si

Kako bodo cepili Britanci?

mirjana gajski Njena.si

Ljubezen po domače: Mirjana povedala svojo plat ...

Magazin

Iličićev trener pri Atalanti razkril, zakaj so ga klicali Josip - babica

Deli na:
Iličićev trener pri Atalanti razkril, zakaj so ga klicali Josip - babica

Foto: Profimedia

Italijanska nogometna liga je v procesu počasnega vračanja proti nadaljevanju zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene sezone. Prvoligaši bi na igrišča lahko stopili najprej 14. junija. Če je še nejasna usoda sezone, pa je jasno, da je bil do prekinitve sezone eden najbolj vročih igralcev lige Josip Iličić, po novem profesor.

Iličić je v dresu četrtouvrščene Atalante v tej sezoni navduševal z igrami in zadetki, s 15 goli je peti med strelci, ob tem je v ligi dodal še pet asistenc. Velik delež pri njegovem uspehu si lasti trener ekipe iz Bergama Gian Piero Gasperini.

Ta je v pogovoru za Guardian dejal, da je Slovencu pred tem manjkala prava miselnost. "Klicali smo ga 'Josip - babica', ker je le hodil od enega do drugega in bil do vsakega prijazen," je povedal Gasperini.

"Prepričati smo ga morali, da poveča svoj trud na treningih. Ta miselni korak mu je manjkal. Ko pa ga je naredil, smo ga nehali klicati 'babica' in ga zdaj kličemo 'profesor'," je pojasnil trener Atalante.

"Spoznal je, da je vsak trening lahko zabaven. Pet golov v tej sezoni lige prvakov je le eden izjemnih njegovih dosežkov," je še povedal Gasperini.

Ta je podobno dejal o svojem drugem napadalnem adutu in kapetanu Papuju Gomezu. "Pri Papuju govorimo o izjemnem igralcu, ki ni izkoristil svojega potenciala, ker nikoli ni dobro treniral. Ko pa je začel bolje vaditi, se je raven igre strmo dvignila in je postal eden najboljših v Evropi," je razkril Gasperini.

Loading...