ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Magazin

Igralec Danny DeVito praznuje 75 let

Deli na:
Igralec Danny DeVito praznuje 75 let

Foto: Profimedia

Ameriški igralec in režiser Danny DeVito praznuje 75. rojstni dan. Igralec, prepoznaven po nizki postavi, je nase opozoril v 80. letih z vlogo sarkastičnega telefonista v kultni seriji Taxi, pozneje pa zaslovel v filmih, kot sta Nori profesor in Lov za zelenim diamantom. Kot režiser se med drugim podpisuje pod filma Vrzi mamo z vlaka in Hoffa.

Danny DeVito, ki se lahko pohvali s skoraj pet desetletij dolgo raznoliko kariero v gledališču, pri filmu in na televiziji, ter s sodelovanjem z najvidnejšimi režiserji, je za svoje delo prejel vrsto nagrad, tudi več evropskih. Lani so mu denimo v San Sebastianu podelili nagrado donostia za življenjsko delo, leta 2007 pa v Karlovyh Varyh kristalni globus za umetniški prispevek k svetovni kinematografiji.

Igralec, ki se ga številni spomnijo iz filmov Dvojčka režiserja Ivana Reitmana, Batmanova vrnitev Tima Burtona, in Matilda, ki ga je tudi režiral, je zaigral v okoli 100 filmih. Že več let igra v televizijski nanizanki V Philadelphii je zmeraj sončno, v Simpsonovih je posodil glas Herbu, zaigral pa je tudi v nekaj filmih za otroke, nazadnje letos v Dumbu.

Rodil se je v New Jerseyju mami Julii, ki je bila gospodinja, in očetu Dannyju, ki je bil lastnik kemične čistilnice, manjše restavracije in še nekaj drugih objektov. Predvsem v mladosti si je želel biti višji, saj meri le 147 cm, kar naj bi bilo po pisanju portala Biography posledica genetske okvare. Najbolj nerodno mu je bilo, kot je pozneje priznal, pri plesu.

Že več kot 40 let je poročen z igralko Rheo Perlm, s katero se je vmes za kratek čas ločil. Imata tri otroke, med njimi Lucy, ki je prav tako igralka.

Loading...