favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Hrvaški navijači in politiki romajo v Moskvo

Deli na:
Hrvaški navijači in politiki romajo v Moskvo

Foto: Facebook

Z zagrebškega letališča Franja Tuđmana je danes proti Moskvi poletelo več kot 1000 hrvaških navijačev na polfinalno tekmo svetovnega nogometnega prvenstva med Hrvaško in Anglijo. Med potniki na izrednih poletih proti Rusiji sta bila tudi predsednika hrvaške vlade in sabora Andrej Plenković in Gordan Jandroković.

Z zagrebškega letališča so v torek opozorili potnike naj davi pridejo na letališča najmanj dve uri in pol pred svojimi poleti zaradi več čarterskih poletov proti Moskvi. Poleg šest izrednih poletov hrvaške letalske družbe Croatia Airlines, je več kot 450 potnikov proti ruski prestolnici popeljalo tudi najeto letalo boing 777-300ER. Gre za največje potniško letalo, ki je kadar koli bilo na zagrebškem letališču.

Na Hrvaškem so v ponedeljek prodali približno 3000 dodatnih vstopnic za današnji tekmo, potem ko je bilo pred tem razprodanih več kot 6400 vstopnic za hrvaške navijače.

V loži moskovskega stadiona Lužniki bosta Plenković in Jandroković, ki sta se na današnji komercialni polet odpravila na lastne stroške. Pred novinarje so stopili v dresih hrvaške nogometne reprezentance. Pričakujeta zmago hrvaških nogometašev, a sta bila zadržana pri ugibanju izida današnje tekme. Nista želela potrditi, ali bosta obiskala tudi na finalno tekmo, ki je na sporedu v Moskvi v nedeljo.



Na tekmi hrvaške nogometne reprezentance danes ne bo hrvaške predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, ki je zelo emotivno in zunaj predsedniškega protokola proslavljala zmagi na prejšnjih dveh tekmah Hrvaške proti Danski in Rusiji. Grabar-Kitarovićeva se bo udeležila vrha zveze Nato v Bruslju.

Tekmo med Anglijo in Hrvaško bodo spremljali tudi na trgih, ulicah, lokalih in v stanovanjih na vseh koncih Hrvaške. Navijače na odprtem bo ponekod lahko oviral dež, ki ga napovedujejo v večernih urah v nekaterih celinskih delih države.

Sosedna država že več kot teden dni živi v nogometni mrzlici, podporo nogometašem pa pošiljajo mnogi. Med drugimi so to na posebni način storili tudi zagrebški gasilci, ki so posneli video, v katerem so se med ogledom tekme proti Rusiji morali odpraviti na gašenje požara ter so zamudili zmagovito enajstmetrovko Ivana Rakitića. "Mi nismo ognjeni, a se ukvarjamo z ognjem. Previdno pri uporabi bakel in pirotehnike, da tudi mi (končno) lahko gledamo ognjene", so zapisali ob videu.