hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"Hladnokrvni" Prevc je pred zadnjo tekmo dve noči slabo spal

Deli na:
"Hladnokrvni" Prevc je pred zadnjo tekmo dve noči slabo spal

Foto: Getty/Guliver Images

Peter Prevc je po zmagoslavju na 64. novoletni skakalni turneji dejal, da je pred zadnjo tekmo v Bischofshofnu zadnji dve noči slabo spal. Vedel pa je, kako lahko prebrodi nervozo, ki je bila prisotna kljub veliki prednosti, ki jo je imel pred zaključno tekmo pred Nemcem Severinom Freundom.

"Od trenerjev pred tekmo ni bilo veliko napotkov. Vedel sem, da bo težko in da bom moral biti zbran do konca, da ni še nič dobljeno. Od prej sem vedel, kakšna je skakalnica in da je treba biti zelo potrpežljiv," je povedal Prevc.

"Zadnji dve noči sem vedno manj spal, prvo noč sem do dveh ponoči gledal v strop, danes sem se že pred šesto zbudil. Ko sem videl tako veliko gledalcev ob skakalnici, pa me je to napolnilo z dodatno energijo. Slovenskih zastav sicer nisem štel, jih je pa bilo skoraj toliko kot v Planici. Skoraj ni bilo prostora, kjer ni bilo naše zastave, bila je prava okupacija Bischofshofna. Nervoza je bila prisotna, a sem vedel, kako prek nje," je priznal Prevc.

S tremi zaporednimi zmagami je zanesljivo dobil novoletno turnejo. "Že od Nižnega Tagila stopnjujem formo, našel sem jo in jo stopnjeval skozi celotno turnejo. Šel sem iz skoka v skok in mi je uspelo. Tudi danes sem imel dva dobra skoka, nad pričakovanji. Včeraj mi še ni bilo všeč, kako nastopam, danes pa je bilo zelo dobro," je bil z zlatim orlom v roki zadovoljen Prevc.