zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Hekerji na Realovem Twitterju: Dobrodošel, Messi!

Deli na:
Hekerji na Realovem Twitterju: Dobrodošel, Messi!

Foto: Twitter

Španski nogometni velikan Real Madrid je na svojem uradnem profilu na Twitterju naznanil prihod dobitnika rekordnih petih zlatih žog za najboljšega na svetu, Argentinca Lionela Messija.

A obvestilu prek Twitterja je le malokdo verjel, saj je Messi že od mladih nog zvest katalonskemu velikanu in največjemu tekmecu Reala, Barceloni.

Čeprav so hekerji v tvitu v katalonskem, španskem, angleškem in francoskem jeziku superzvezdniku Barcelone zaželeli dobrodošlico v vrstah Reala, tvitu bržčas ni nihče verjel.

Ob tem so namreč računalniški spretneži z dobršno mero humorja v naznanilo o prihodu dodali še posnetek zadnjega Messijevega gola na največji tekmi leta v Španiji el clasicu, ko je aprila v zadnji minuti proti belim zadel za zmago Barcelone sredi Madrida.

Messi je takrat po doseženem golu slekel dres, svojo desetko obrnil proti šokiranim navijačem Reala in jim s takšnim mirnim slavjem še posul sol na rano. Ta njegova proslava je hitro postala legendarna. Uradni profil Reala pa je zdaj ta posnetek delil z osmimi milijoni svojih sledilcev.

Kmalu za tem tvitom so se hekerji, gre za ekipo OurMine, oglasili sami in opozorili na pomanjkljivo varnost na spletu. Ker so pred dnevi podobno vdrli v profil Barcelone in naznanili prihod Argentinca Angela Di Marie, so ob Realov tvit s pomežikom dodali: "Ne le Barcelona ..."