mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Harry, Meghan in mali Archie v Afriki

Deli na:
Harry, Meghan in mali Archie v Afriki

Britanski princ Harry in soproga Meghan v Afriki. - Foto: Profimedia

Britanski princ Harry je skupaj s svojo soprogo Meghan in štirimesečnim sinom Archiejem danes prispel v Cape Town, kjer pričenjajo svojo prvo uradno turnejo kot družina. Par si je v južnoafriškem mestu ogledal lokalni projekt v četrti Nyanga, kjer so ju mladi sprejeli s plesom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Četrt Nyanga, ki je na obrobju velemesta, se sooča z nasiljem in kriminalom, britanski kraljevi par pa si je ogledal izobraževalno delavnico, ki skuša mladim predstaviti druge alternative. Mladi so Harryja in Meghan sprejeli s plesom in tudi princ se je zazibal v bokih, ko ga je k temu spodbudila deklica.

Na desetdnevni turneji bo par proslavljal ljudi in kulture Afrike. Meghan in Archie bosta predvidoma potovala le po Južni Afriki, Harry pa bo obiskal še v Malavi, Bocvano in Angolo, kjer se bo poklonil kampanji njegove preminule mame, princese Diane, v okviru katere odstranjujejo mine.

To je prva turneja za dojenčka Archieja, ki ga kamere zaenkrat še niso ujele. Njegovo sodelovanje pri uradnih obiskih ni predvideno, a naj bi si par želel, da ga predstavita južnoafriškim ljudem.

Harry se je prvič mudil v Afriki že v zgodnjih najstniških letih in je na območju južne Afrike tudi sam aktiven pri različnih projektih za zaščito okolja in živali. Območje označuje za svojo drugo domovino.