favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Guardiola bo še dve leti ostal v Manchestru, nato želi trenirati reprezentanco

Deli na:
Guardiola bo še dve leti ostal v Manchestru, nato želi trenirati reprezentanco

Španski trener Pep Guardiola namerava leta 2023 končati svoje delo pri angleškem prvaku Manchester Cityju in prevzeti katero od reprezentanc. "Po sedmih letih s to ekipo bom, vsaj tako mislim, potegnil črto," izjavo 50-letnega Katalonca na prireditvi brazilskega podjetja XP Investimentos danes povzemajo mediji na Otoku.

Guardiola si nato želi med reprezentančne trenerje v Evropi ali Južni Ameriki. "Vzel si bom nekaj odmora, nato si želim še to izkušnjo," je še povedal trener, ki je Manchester od leta 2016 v Angliji popeljal do treh naslovov prvaka v premier league.

Že po delu z Barcelono si je Guardiola v letih 2012 in 2013 vzel krajši odmor, nato pa tri leta vodil Bayern München, preden ga je pot zanesla v Manchester. Očitno zdaj išče nove izzive.

Guardiola je v klubskem nogometu dosegel vse kot igralec in trener. Posebej impozantna je njegova trenerska kariera, saj je z Barcelono že kot mlad trener trikrat osvojil špansko prvenstvo, po dvakrat pa španski pokal, ligo prvakov in klubsko svetovno prvenstvo. Prvak je bil tudi v Nemčiji, v Angliji pa je leta 2019 z Manchestrom postal prvi trener, ki je v eni sezoni z ekipo osvojil prav vse lovorike.