slavko ivančič 1 Odkrito.si

Znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

zemlja Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 20. do 27....

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. maja

madonna Njena.si

Madonna v središču škandala na Evroviziji

jadranka lisjak Njena.si

Od Jadranke hočejo samo seks, raje je samska

Magazin

Grd kiks ameriške diplomacije: Singapur so postavili v Malezijo

Deli na:
Grd kiks ameriške diplomacije: Singapur so postavili v Malezijo

Foto: Reuters - Ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski diktator Kim Jong-un sta se srečala v Singapurju.

Medtem ko so se ZDA pripravljale na zgodovinski vrh predsednika Donalda Trumpa in severnokorejskega voditelja Kim Jong-una, ki bo morda pripeljal mir na razdeljeni Korejski polotok, se jim je zgodila neprijetna napaka. Singapur so namreč umestili v Malezijo.

State Department je v ponedeljek na svoji spletni strani objavil izjavo državnega sekretarja Mika Pompea pred zgodovinskim vrhom, pri čemer so kot kraj dogodka navedli hotel "v Singapurju, Malezija".

Otoška državica in njena soseda sta bili v 60. letih prejšnjega stoletja dve leti res ena država, nato pa je Singapur zaradi etničnih delitev postal samostojen.

Napako so hitro popravili, ko se je začela širiti po svetovnem spletu. Kljub temu se je na družbenih omrežjih vsul plaz sarkastičnih komentarjev. "Za povprečnega Američana je svet Amerika," je zapisal uporabnik Facebooka.

Eden od komentatorjev je napisal, da je napaka State Departmenta definitivno večje razočaranje za Singapur in Singapurce. Nek Malezijec pa je na Facebooku jezno napisal, da ne bi smelo priti do zamenjave, saj da je Malezija "bolj slavna" od mestne državice.

"Namerava Trump prispevati k ponovi združitvi Malezije in Singapurja?" se je vprašal uporabnik Twitterja. O napaki je na svoji strani na Facebooku poročal tudi malezijski časnik Star v članku z naslovom "Kako istočasno užaliti Singapurce in Malezijce". "ZDA se morajo vrniti v osnovno šolo," je komentiral bralec.

Loading...