Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Gospodar prstanov se vrača na velika platna

Deli na:
Gospodar prstanov se vrača na velika platna

Trilogija filmov Gospodar prstanov Petra Jacksona je med letoma 2001 in 2003 po vsem svetu zaslužila tri milijarde dolarjev, skupaj pa osvojila 17 oskarjev. - Foto: Profimedia

Hollywoodski studio Warner Bros, ki stoji za uspešnico Petra Jacksona in z oskarjem nagrajeno trilogijo Gospodar prstanov, je sporočil, da načrtuje več novih filmov, ki bodo temeljili na epskih fantazijskih knjigah J.R.R. Tolkiena.

Dogovor o tem sta sklenila nedavno imenovana vodja studia Mike De Luca in Pam Abdy. Da sta podpisala pogodbo za snemanje več filmov Gospodar prstanov, je sporočil izvršni direktor skupine Warner Bros David Zaslav.

Dodatnih podrobnosti ni razkril, prav tako po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ni znano, katere zgodbe iz obsežnih Tolkienovih knjig bodo podlaga za nove filme. Ustvarila jih bo Warnerjeva hčerinska družba New Line Cinema, ki je posnela tudi izvirno Jacksonovo trilogijo.

Konkurenčni studio Amazon je septembra lani začel predvajati prvo sezono lastne televizijske priredbe Gospodarja prstanov z naslovom Prstani moči. Serija kot predzgodba knjig Gospodar prstanov naj bi trajala pet sezon, njeni skupni stroški pa naj bi znašali več kot milijardo dolarjev.

Prva sezona je platformi za pretočno predvajanje Prime Video zagotovila največjo gledanost, saj so na dan premiere zabeležili 25 milijonov gledalcev, vendar je prejela mlačen odziv kritikov.

Jacksonovi trije filmi Gospodar prstanov so v kinematografih zaslužili skoraj tri milijarde dolarjev in prejeli 17 oskarjev, vključno za najboljši film za finale trilogije iz leta 2003 Kraljeva vrnitev. V njej so zaigrali Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen in Cate Blanchett.

Naslednja trilogija, ki je sledila in temelji na Tolkienovemu Hobitu, je bila prav tako velika uspešnica, kljub slabemu odzivu kritikov.