krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

ana nikolić Odkrito.si

Pretresljivi posnetki znane pevke

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Gospodar prstanov se vrača na velika platna

Deli na:
Gospodar prstanov se vrača na velika platna

Trilogija filmov Gospodar prstanov Petra Jacksona je med letoma 2001 in 2003 po vsem svetu zaslužila tri milijarde dolarjev, skupaj pa osvojila 17 oskarjev. - Foto: Profimedia

Hollywoodski studio Warner Bros, ki stoji za uspešnico Petra Jacksona in z oskarjem nagrajeno trilogijo Gospodar prstanov, je sporočil, da načrtuje več novih filmov, ki bodo temeljili na epskih fantazijskih knjigah J.R.R. Tolkiena.

Dogovor o tem sta sklenila nedavno imenovana vodja studia Mike De Luca in Pam Abdy. Da sta podpisala pogodbo za snemanje več filmov Gospodar prstanov, je sporočil izvršni direktor skupine Warner Bros David Zaslav.

Dodatnih podrobnosti ni razkril, prav tako po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ni znano, katere zgodbe iz obsežnih Tolkienovih knjig bodo podlaga za nove filme. Ustvarila jih bo Warnerjeva hčerinska družba New Line Cinema, ki je posnela tudi izvirno Jacksonovo trilogijo.

Konkurenčni studio Amazon je septembra lani začel predvajati prvo sezono lastne televizijske priredbe Gospodarja prstanov z naslovom Prstani moči. Serija kot predzgodba knjig Gospodar prstanov naj bi trajala pet sezon, njeni skupni stroški pa naj bi znašali več kot milijardo dolarjev.

Prva sezona je platformi za pretočno predvajanje Prime Video zagotovila največjo gledanost, saj so na dan premiere zabeležili 25 milijonov gledalcev, vendar je prejela mlačen odziv kritikov.

Jacksonovi trije filmi Gospodar prstanov so v kinematografih zaslužili skoraj tri milijarde dolarjev in prejeli 17 oskarjev, vključno za najboljši film za finale trilogije iz leta 2003 Kraljeva vrnitev. V njej so zaigrali Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen in Cate Blanchett.

Naslednja trilogija, ki je sledila in temelji na Tolkienovemu Hobitu, je bila prav tako velika uspešnica, kljub slabemu odzivu kritikov.