Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"Gorski zdravnik" Hans Sigl v Sloveniji

Deli na:
"Gorski zdravnik"  Hans Sigl v Sloveniji

Foto: ZDF

Igralec Hans Sigl, znan po vlogi Martina Gruberja iz priljubljene nemško-avstrijske TV serije Gorski zdravnik, je danes obiskal Ljubljano.

Gostili so ga v nakupovalnem centru Mercator Šiška. Za glasbeni program na dvournem popoldanskem brezplačnem dogodku sta poskrbela Ansambel Saša Avsenika in skupina Xequtifz.

Sigl je v Slovenijo prišel na povabilo POP TV, ki predvaja serijo Gorski zdravnik. Ta je nastala po vzorcu istoimenske serije iz leta 1992. Na drugem programu avstrijske nacionalne televizije ORF je na sporedu od 6. februarja 2008, na nemški javni televiziji ZDF pa so jo začeli začeli predvajati dan pozneje. Zvezdnikov obisk napoveduje tudi novo, deseto sezono serije, ki jo bodo v Sloveniji začeli predvajati v ponedeljek.

Sigl je v seriji zdravnik Gruber, ki je iz New Yorka prišel na Tirolsko najprej zgolj na ponoven obisk, ko pa je ugotovil, da ima tu hčerko Lilli, se je odločil ostati. Prevzel je ambulanto tamkajšnjega zdravnika in začel delati kot gorski zdravnik.

Serijo so snemali v regiji Wilder Kaiser na Tirolskem v produkciji hiše ndF v sodelovanju z ORF in ZDF. Prizori v bolnišnici pa so bili posneti v bolnici v Schwazu.



Po pisanju spletnega portala 24 ur je Sigla dopoldne na letališču sprejela voditeljica Pop In-a Ota Širca Roš. Igralca je spremljala tudi žena Susanne. Sledil je sprehod po središču Ljubljane, nato so igralca pred POP TV pričakale najbolj goreče oboževalke.

Ostale oboževalce je Sigl pozdravil pred Mercatorjem Šiška. Po poročanju portala se jih je zbralo okoli 5000. Skupina Xequtifz je odigrala naslovno pesem serije Gorski zdravnik Patience.

Igralec je oboževalce nagovori z besedami v slovenščini: "Dober dan, hvala!" Voditelj Peter Poles ga je nato naučil še reči: "Ljubim vas!" Ansambel Saša Avsenika mu je pripravil presenečenje - zaigrali so mu avstrijsko poročno koračnico, zatem je igralec svojim oboževalcem več kot uro delil podpise in se fotografiral z njimi.

Na koncu ga je Poles presenetil z darilom, igralec je postal novi lastnik legendarnega rdečega ponyja. Gorski zdravnik se je od oboževalcev poslovil v slogu - sedel je za bobne in odigral naslovno pesem serije Patience skupine Take that, je še poročal portal 24 ur.