hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Goran Dragić napoveduje medaljo za Dončića in druščino

Deli na:
Goran Dragić napoveduje medaljo za Dončića in druščino

Goran Dragič verjame, da je možen podoben podvig, kot je košarkarjem že uspel pred štirimi leti na evropskem prvenstvu. - Foto: Reuters

Stoodstotno sem prepričan, da je cilj naše reprezentance olimpijska medalja, saj so že v kvalifikacijah v Litvi, posebej pa na uvodni tekmi z Argentino v Tokiu, dokazali, da so dovolj kakovostni, je ob odprtju drugega slovenskega pametnega košarkarskega igrišča v mariborskem športnem parku Tabor povedal nekdanji reprezentant Goran Dragić.

Čeprav je imel včeraj še nekaj obveznosti in ni mogel hitro v posteljo, je Dragić verjel, da zjutraj ne bo imel težav z zgodnjim vstajanjem ter da si bo ogledal svoje nekdanje soigralce in brata. Da pričakuje lepo zmago in čim lepšo košarko, je še dodal.

Tudi po uspešnem začetku olimpijskega turnirja Gogi ne obžaluje, da ga ni v japonski prestolnici, saj se je že pred štirimi leti odločil za zaključek reprezentančne poti, predvsem zaradi zdravstvenih težav.

"Tega nikoli nisem skrival in menim, da sem bil dovolj korekten do zveze in navijačev, da sem to povedal že pred takratnim evropskim prvenstvom. Zdaj je čas za ostale, ki so si sodelovanje na olimpijskih igrah tudi priborili in ne bi bilo pošteno do njih, če bi se vrnil in morda komu prevzel mesto," je dodal košarkar, ki si že nekaj let kruh služi v ameriški ekipi Miami Heat.

Kot je še dodal, je navijač številka ena slovenske košarkarske reprezentance, poleg tega pa si želi, da bi medaljo osvojil njegov brat Zoran, ki ga na zmagovitem evropskem prvenstvu, kjer so osvojili evropski prestol, ni bilo zraven.


Včeraj je sicer skupaj z mariborskim županom Sašo Arsenovičem in legendo slovenske in nekdanje jugoslovanske košarke Ivom Daneuom odprl novo igrišče na Taboru, ki so ga uredili v sodelovanju z njegovo fundacijo. Gre za prvo pametno igrišče v vzhodni Sloveniji, saj se bo gibanje prepletalo s poučnimi vsebinami.

Največja posebnost igrišča so informacijske table s prikazanimi osnovnimi in naprednimi košarkarskimi vajami, ki jih je zasnoval veliki slovenski košarkarski zvezdnik, vse vaje pa bodo interaktivno obogatene z vsebinami na športno-izobraževalni platformi, do katere bodo uporabnike vodile QR-kode.

Naložba je vredna dobrih 130.000 evrov, od tega je mestna občina iz proračuna zagotovila nekaj več kot 90.000 evrov, ostalo pa je dodal Dragičev sklad in Fundacija za šport. Za ureditev okolice zunaj območja igrišča so denar prispevali Športni objekti Maribor.

"Vesel sem, da smo z Mestno občino Maribor in pokrovitelji speljali projekt in postavili drugo pametno igrišče v Sloveniji po Ljubljani. Upam, da nam v prihodnje uspe še kakšnega," je dejal in dodal, da se časi spreminjajo, saj je vse več tehnologije med mladimi, zato so projekt skušali zapakirati v tej smeri.

Na igrišču sta se na dogodku srečala iz oči v oči z mariborsko nogometno legendo Marcosom Tavaresom, ki je skušal Dragića med obema košema premagati kar z nogami. "Marcos nas je obiskal že na mojem kampu, bil je tudi v Miamiju, v nedeljo pa jaz prihajam na nogometno tekmo v Maribor. Res je fenomenalen, tako športnik kot tudi kot človek," je še dodal zvezdnik lige NBA.